01/07/2024
09:30h - 12:00h

Exploratori: com utilitzar la tecnologia sense comprometre el benestar dels infants?

Avinguda Pau Casals 72, 08192 Sant Quirze del Vallès Serveis Educatius Sant Quirze Veure mapa

Ets un docent, directiu, polític, familiar d'un estudiant, o membre d'una entitat del tercer sector i vols conèixer què passa més enllà dels murs de l'escola, un cop s'acaba el curs, en el foment de pràctiques educatives que promoguin l'equilibri sa entre tecnologia i benestar, t'esperem a l'Exploratori!

L'actual acceleració de la digitalització educativa ha intensificat la reflexió sobre com regular l'exposició a les pantalles dels infants, adolescents i joves. La preocupació per l'ús excessiu de dispositius i xarxes socials està en augment. Aquest fet pot provocar malentesos sobre les pantalles, associats a una disminució del rendiment acadèmic o a altres trastorns de l'aprenentatge. Això genera inseguretat, ansietat i poca confiança entre la comunitat docent, que està constantment a peu d’aula. Pensem que el debat no hauria de centrar-se només en la quantitat d'hores davant la pantalla, sinó també en promoure usos digitals saludables. En aquesta línia, és important donar veu a la comunitat educativa i exposar casos pioners que han trobat l'equilibri en l'ús de pantalles, la seva regulació o la parentalitat digital. És imprescindible anar més enllà de simplement quantificar el temps d'exposició, i explorar les condicions i circumstàncies d'aquesta exposició, així com les persones implicades. En aquest exploratori sobre #BenestarDigital, ens endinsarem en aquesta perspectiva més matisada per desenvolupar regulacions educatives que guiaran l'ús de la tecnologia a les aules de manera efectiva i equitativa, i també més enllà.

PROGRAMA DE L'ACTE

9:30 h-9:45 h - Obrim portes i cafè de benvinguda

9:45 h-9:50 h - Benvingudes!

9:55 h-10:55 h - Diàleg exploratori: "Com generem espais de benestar digital més enllà dels murs de l'escola?"

Amb:

 • José Ramón Ubieto - Psicoanalista i professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
 • Anna Ramis - Mestra i pedagoga, coautora i formadora del programa “Créixer en família” del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya.

Moderat per:

 • Coral Regí - Educadora i assessora en transformació educativa.

LA REPRODUCCIÓ EN LÍNIA FINALITZARÀ EN AQUEST MOMENT (els tallers no seran retransmesos)

11:00 h-11:55 h - Proposta de taller: WeKo, aprenent a consumir continguts a internet: 

El programa Weko és un projecte construït entre l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya, la Fundación Aprender a Mirar, i la Fundació Nous Cims. El seu objectiu és promoure i prevenir el bon ús de les tecnologies en el temps d’oci entre les comunitats educatives de primària

  Si encara en vols saber més, t'encoratgem a descobrir jocs desconnectats als quals podràs jugar amb infants i joves a la xerrada "A l'estiu juguem en Viu!", promoguda pel Servei d'Educació, de l'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès. Allí continuarem reflexionant sobre la gestió de l'ús de les pantalles i s'oferiran alternatives per promoure aprenentatges desconnectats en els espais del fora escola. 

  Mentrestant, per escalfar motors, t'animem a:

   1. Llegir Mòbils a l’escola: una perspectiva centrada en el benestar i la salvaguarda dels drets digitals de la infància l'opinió del grup de treball de Benestar Digital del laboratori d’Equitat Digital en relació amb el repte dels mòbils a l’escola.
   2. Consultar la Guia per a famílies cruels i malvades de som connexió, qui ens proposen estratègies basades en experiències reals que poden ajudar a educar en l'ús del mòbil.
   3. Recuperar el debat "Parlem de porno, violència i influencers" del programa Els Matins de TV3, on es parla sobre l'avantprojecte de llei presentat pel govern espanyol, que obliga els fabricants de dispositius a instal·lar un control parental per defecte. 
   4. Testar el recurs interactiu Sé genial en internet, amb l'objectiu que els infants es puguin desenvolupar amb confiança i seguretat a la xarxa.

    T’animem a difondre’ls, compartir les teves reflexions o simplement dir la teva a les xarxes amb l’etiqueta #EquitatDigital

    I, si ets un docent que difon la confiança mediàtica a la teva aula o al teu centre, et volem conèixer!

    #NextGenerationEU #ngeucat #EquitatDigital

    Exploratori: com utilitzar la tecnologia sense comprometre el benestar dels infants?
    a
    Avinguda Pau Casals 72, 08192 Sant Quirze del Vallès Serveis Educatius Sant Quirze

    Equip

    Equip implicat

    Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

    Acceptar