Des de les escoles i les llars veiem que la intel·ligència artificial (IA) ja forma part del dia a dia dels nostres infants: generen imatges amb ella, la fan servir per fer els deures i fins i tot, tenen converses personals. I ben segur et preguntes: com puc detectar si en fan un ús de risc? Com puc acompanyar-los? I com potenciem els usos d’aprenentatge?
Aquesta jornada neix amb l’objectiu de posar llum a aquestes preguntes. T’oferim un espai pensat perquè famílies i professorat caminem plegats i entenguem què ens aporta —i què li hem de demanar— a la IA. I així, ser referents digitals dels nostres nens i nenes.
Reflexionarem i posarem en pràctica estratègies i eines efectives. Parlarem dels riscos, però també descobrirem les oportunitats en clau d’aprenentatge que podem promoure amb eines d’IA accessibles.
Acompanyar els infants en l’era de la IA passa, primer de tot, per protegir els seus drets. Però també per preparar-los per qüestionar-la i millora-la. Perquè cap infant hauria d’estar sol davant una pantalla. Comptem amb tu per a construir un món digital que valgui la pena, on la seguretat, l’ètica i les oportunitats arribin a tothom.
Programa de l’acte:
17:00h - Convocatòria i presentació de la jornada
17:20 - Xerrada Les claus per entendre la IA per a famílies i docents a càrrec de Carles Soler del Col·legi d'Enginyers.
17:50 - Taller i diàleg obert (a escollir):
-
Espai 1: Anima’t a fer el teu primer projecte amb IA a càrrec de Crisol Fàbrega → taller pràctic per introduir els adults en el funcionament bàsic d’una eina d’IA.
-
Espai 2: Diàleg obert Com acompanyar l’alfabetització mediàtica de la IA en els infants amb la facilitació d’Azucena Vázquez.
18:45 - Tancament, reflexió i berenar entre famílies, professorat i organitzadors.
Us hi esperem!
Amb la col·laboració de l'Escola FEDAC Salt i l'Ajuntament de Salt.