#ÀgoraDeDrets sobre el dret a l’educació

Completat

Des de la Fundació Jaume Bofill, es va fer una crida a participar en l’#ÀgoraDeDrets dedicada al dret a l’educació per a què comunitat educativa, experts, activistes, càrrecs i tècnics de l'Administració Pública poguessin contribuir amb les seves reflexions i propostes al Pla de Drets Humans de Catalunya del Síndic de Greuges i l’Institut de Drets Humans de Catalunya. 

Què és el Pla de Drets Humans? El Pla de Drets Humans és una diagnosi dels diferents drets humans a Catalunya que assenyala les directrius i mesures polítiques que han de dur a terme el Govern i els poders públics per fer-los efectius. 

Qui promou el Pla de Drets Humans? El Pla de Drets Humans ha estat elaborat per l’Estructura de Drets Humans de Catalunya, creada l’any 2017 per conveni entre el Síndic de Greuges i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, com la institució catalana de defensa i promoció dels drets humans i les llibertats fonamentals. 

Què és l’Àgora de Drets? L’Estructura de Drets Humans de Catalunya ha encetat un procés per consensuar l’abast i el contingut del Pla de drets que volem per a Catalunya. Aquest procés de consens es realitza a través de les ‘àgores de discussió temàtiques’ (#ÀgoraDeDrets) que organitzen tot tipus d’institucions que treballen per la defensa d’algun dret arreu de Catalunya. La Fundació Jaume Bofill s'ha sumat a aquest moviment d’Àgores, organitzant-ne una sobre el dret a l’educació. 

Qui ha participat en l’Àgora de Drets? Qualsevol persona que ha pensat que podia aportar coneixements, reflexions o propostes d’interès comú. La Fundació Jaume Bofill ha convidat a l’Àgora de manera nominal a un conjunt ampli de persones que han demostrat la seva expertesa a través de recerques, publicacions, conferències i debats en els darrers anys. Paral·lelament, s’han obert les inscripcions per tal de donar cabuda a altres persones interessades. 

Per què ha estat important participar a l’Àgora de Drets? Perquè ha estat una via per fer arribar de manera directa al Parlament de Catalunya les propostes i prioritats en matèria educativa que han identificat les persones implicades en la pràctica, la recerca o la gestió en l’àmbit de l’educació. El Pla de Drets Humans serà exposat i debatut de manera pública en el Parlament i té la voluntat de generar compromís públic amb les prioritats que estableixi.

L’ÀgoraDeDrets del dret a l’educació es va celebrar el dimarts 28 de maig de 2019 al Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona.

 

Video

No t’ho perdis

#ÀgoraDeDrets sobre el dret a l'educació

Actes

Actes anteriors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar