Les 3 noves aliances Magnet a Barcelona per repensar l’escola des de la ciència, l’art i la connexió amb l’entorn

Notícies

El programa Magnet segueix creixent a Barcelona amb tres noves aliances que connecten escoles i instituts amb institucions de referència en el camp científic, tecnològic i artístic. Aquests vincles promouen l’aprenentatge significatiu i compromès amb l’entorn, enfortint els projectes educatius dels centres participants.

Aquest curs, l’escola Poveda, l’escola Rius i Taulet i l’institut Lluís Vives s’incorporen a la xarxa Magnet amb propostes il·lusionants i diverses.

L’Escola Poveda i l’IDAEA-CSIC: ciència i natura per entendre el món

L’escola Poveda connecta amb el passat natural de l’entorn i amb la mirada posada en el futur científic. La seva aliança amb l’IDAEA (Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua), centre del CSIC referent en investigació ambiental, promet apropar la recerca al dia a dia de l’escola.

Amb l’acompanyament de la formadora Neus Banqué, les primeres recerques amb l’alumnat ja han començat, posant en relleu el compromís de les investigadores de l’IDAEA amb la divulgació i la transformació educativa. “Una mirada curiosa, una oportunitat per aprendre” és el lema d’un projecte que incorporarà aprenentatges sobre microorganismes, les forces i el moviment i la gravetat.

L’Escola Rius i Taulet i el COAC: una mirada arquitectònica, artística i social

Una nova aliança del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), la quarta en el marc del projecte Magnet. En aquesta ocasió, amb l’escola Rius i Taulet, per una mirada arquitectònica que vagi més enllà.

A través de la creativitat dels infants, aquest treball conjunt permetrà entendre la ciutat des de les seves dimensions tècniques, però també socials, històriques i artístiques. L’aliança promourà l’estudi de l’edifici de l’escola i el seu entorn, així com l’anàlisi del canvi de vida al barri. Amb el lema "Construint futur" i amb l'acompanyament del formador magnet Lluís Vallvé i l'arquitecta Montse Fàbregas, l’aliança promourà la mirada observadora dels paràmetres arquitectònics de diversos edificis i museus, l’estudi de l’edifici de l’escola i el seu entorn, així com l’anàlisi de l'impacte dels canvis urbanístics de l'entorn en la vida al barri.

    L’Institut Lluís Vives i l’IBEC: ciència d’avantguarda a l’aula de secundària

    LInstitut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) inicia una nova col·laboració Magnet, aquesta vegada amb l’Institut Lluís Vives. Després de l’exitosa experiència amb l’Escola Gayarre, l’IBEC torna a apostar per acostar la seva recerca de frontera —en àmbits com la biomedicina, la bioenginyeria o la nanotecnologia— a les aules.

    Aquesta vegada, ho farà en el context de la secundària i amb l’expertesa d’Elena Gayán, formadora Magnet especialitzada en didàctica de les ciències. L'aliança just ha començat i es presentarà pròximament. 

    📩 Subscriu-te al butlletí per estar al dia del debat educatiu!

    * indicates required

      Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

      Acceptar