Noves aliances Magnet: ciència, natura i creativitat per consolidar projectes educatius

Notícies

El programa Magnet continua creixent i portant la innovació a les aules. Aquest curs, quatre noves aliances reimpulsen l’aprenentatge, connectant escoles amb institucions de referència en ciència, ecologia i arquitectura. Uneses col·laboracions que no només enriqueixen el currículum escolar, sinó que també permeten als alumnes viure unes experiències educatives que generen aprenentatges profunds i significatius.

Ciència i ecologia a l’Escola Vic Centre amb el Centre Tecnològic BETA (UVic-UCC)

L'Escola Vic Centre inicia una aliança amb el Centre Tecnològic BETA (UVic-UCC), especialitzat en recerca en sostenibilitat i ecologia. Sembrem experiències, arrelem aprenentatges és el lema d’aquesta col·laboració, l’alumnat podrà explorar el món de la ciència des de dins, amb un enfocament pràctic i experimental. L’escola fomentarà el pensament científic i el treball amb projectes reals relacionats amb el medi ambient i la sostenibilitat.

L’Escola Joan Maragall de Sant Cugat i CREAF: investigant la natura des de l’aula

L’Escola Joan Maragall de Sant Cugat s’uneix al CREAF per apropar la recerca ecològica als més joves amb el lema Petjades científiques al Maragall, camí a l’aprenentatge. Aquesta aliança permetrà als alumnes descobrir com funciona la natura, entendre els efectes del canvi climàtic i conèixer eines per a la conservació del medi ambient. Amb un aprenentatge basat en l’experiència i el treball de camp, els infants podran viure la ciència de primera mà i desenvolupar una mirada crítica i compromesa amb la sostenibilitat.

L’Escola Arquitecte Gaudí de Sant Feliu i el COAC: petits arquitectes amb grans idees

L’Escola Arquitecte Gaudí de Sant Feliu de Llobregat inicia una col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per integrar l’arquitectura en el seu projecte educatiu. Amb el lema Dissenyem futur, construïm present, els alumnes descobriran com els espais influeixen en la vida quotidiana, com es dissenyen els edificis i quina importància tenen la llum, els materials i la sostenibilitat en la construcció. A més a més, l’aliança permetrà conèixer de prop el llegat de Gaudí i entendre l’arquitectura com una disciplina que combina creativitat, tècnica i funcionalitat.

Repensar la ciència des d'una mirada curiosa: l’Escola Poveda i l'IDAEA-CSIC

L'Escola Poveda arrenca un projecte d’innovació educativa en col·laboració amb l'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA-CSIC) apropant el mètode científic a l'alumnat. Amb el lema Una mirada curiosa, una oportunitat per aprendre, des del centre destaquen la importància de repensar l'ensenyament de la ciència i aprofitar el coneixement de l'IDAEA-CSIC per dotar els projectes escolars de rigor científic. L’aliança permetrà explorar temes com els microorganismes, les forces i la gravetat a través de la investigació

Aquestes noves aliances exemplifiquen el compromís del programa Magnet per oferir una educació de qualitat, connectant les escoles amb institucions capdavanteres en els seus àmbits. A través d’aquestes col·laboracions, l’aprenentatge esdevé més vivencial, pràctic i motivador per a l’alumnat.

MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que involucra centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat i que aplega 47 centres educatius amb un total de 14.548 alumnes i 1.557 docents de 28 municipis de tot Catalunya. Aquest curs 2024-25 comencen sis projectes nous, entre els quals hi ha l’Escola Joan Maragall (Sant Cugat del Vallès),l’Escola Rius i Taulet (Barcelona), l’Escola Pare Poveda (Barcelona), l’Escola Arquitecte Gaudí (Sant Feliu de Llobregat), l’Escola Vic Centre (Vic) i l’Institut Lluís Vives (Barcelona).

📩 Subscriu-te al butlletí per estar al dia del debat educatiu!

* indicates required

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar