Video-resum de l'acte “Com t’ha anat avui l’escola?” Què funciona en l’acompanyament familiar a l’escolaritat /agenda/com-th...
Ningú dubta que la família és un actor educatiu de primer ordre i que allò que passa a la llar té una influència decisiva en els processos d’aprenentatge d’infants i adolescents. Per tant, hauríem d’esperar que aquelles intervencions que aconsegueixin implicar les famílies en l’escolarització dels fills i orientar-les en la direcció adequada acabaran tenint un impacte positiu en el seu progrés educatiu. Tenim a casa nostra nombrosos exemples de programes d’implicació o acompanyament familiar a l’escolaritat, programes que són diversos quant al seu contingut i metodologia, durada i intensitat, institucions que els impulsen, perfils dels professionals i els usuaris, etc.
És important conèixer si aquests programes funcionen. O més concretament, quin tipus de programa funciona millor i per a qui. I, sobretot, reflexionar sobre com podem avançar a casa nostra cap a programes d’acompanyament familiar a l’escolaritat més efectius.
Aquestes qüestions es van tractar en un acte que va ser presentat per Marc Balaguer, Director d’Ivàlua, i moderat per Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill, i comptà amb la participació de:
- Jaume Blasco, analista independent i autor de l’estudi de revisió d’evidències: “Els programes per fomentar la implicació parental en l’educació serveixen per millorar el rendiment escolar?”
- Àngels Grado, professora de l’Institut Angeleta Ferrer (Sant Cugat del Vallès) i coordinadora del projecte “Família, escola i valors” del mateix institut.
- Eulàlia Formiguera, presidenta de l’AMPA de l’Escola Pau Casals (Rubí).
- Jordi Plana, gerent de Serveis Educatius de la Diputació de Barcelona.
Aquest debat està organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte "Què Funciona en Educació", una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.
#EduEvidències