Els reptes de l’avaluació en el canvi educatiu

  • Data 20/03/2017

Panell "Els reptes de l’avaluació en el canvi educatiu” que va tenir lloc els dies 23 i 24 de novembre al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, dins del Simposi sobre Canvi Educatiu, a càrrec de Caterina Calsamiglia, professora de recerca del CEMFI, Deborah Nusche, analista especialitzada en avaluació del Directorate for Education and Skills de l’OCDE i prèviament Carlo Schmid Fellow a la UNESCO, Jesús Viñas, inspector d'educació, antic subdirector general de l’Inspecció d'Ensenyament de la Generalitat, moderats per Coral Regí, directora de l’Escola Virolai. 

Per a més informació: www.escolanova21.cat @escolanova21 #escolanova21  #SimposiEN21 

Els ponents van reflexionar sobre les arrels de l'enfocament actual de l'avaluació com un mecanisme originalment dissenyat per obrir un accés més ampli a l'educació universitària, i com la seva implementació, posteriorment, ha condicionat l’aproximació de l'educació dels infants. Van analitzar el rol potencial de l’avaluació competencial com element de millora, tant pels alumnes com pel procés d’aprenentatge, considerant no només l’avaluació dels infants, sinó també l’avaluació sobre el sistema d’aprenentatge i el sistema d’educatiu en el seu propòsit de millorar l’educació de tot infant.

El Simposi, organitzat per Escola Nova 21, juntament amb la UNESCO i la OCDE, va fer confluir el coneixement internacional sobre el propòsit educatiu i els fonaments de les pràctiques d’aprenentatge amb la recerca i el treball de canvi educatiu existents al nostre país.

Escola Nova 21 vol contribuir en els pròxims tres anys a empoderar mestres, famílies i societat per moure el nostre sistema educatiu cap a un propòsit veritablement competencial que afavoreixi que infants i joves puguin esdevenir persones autònomes amb una vida plena, i cap a unes pràctiques d’aprenentatge que responguin al coneixement de com les persones aprenen.  

La UNESCO, amb els seus informes sobre propòsit educatiu i el treball que ha engegat més recentment, Rethinking Learning in a Complex World, i l’OCDE, amb els treballs precedents sobre pràctiques d’aprenentatge i l’actual iniciativa d’estudi Innovative Pedagogies for Powerful Learning, aporten els principals marcs de referència sobre els quals desenvolupar el procés de canvi, i que Escola Nova 21 ha dibuixat sintèticament mitjançant el marc d’escola avançada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar