L’escola no és per a tu. Quines estratègies calen per atendre la diversitat?

  • Data 09/05/2018

Síntesi de #EduAvui “L’escola no és per a tu. Quines estratègies calen per atendre la diversitat d’una manera veritablement inclusiva?” 

Intervenen: Aina Tarabini, Professora del Departament de Sociologia de la UAB i membre dels grup de recerca GEPS (Globalització, Educació i Polítiques Socials);  Rosa Artigal, Directora general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d'Ensenyament; i Ramon Grau, Director de l’Institut Quatre Cantons. Modera: Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

Amb L’escola no és per a tu: el rol dels centres educatius en l’abandonament escolar (/publicacions/l...) Aina Tarabini evidencia que les pràctiques organitzatives i de funcionament dels centres d’educació secundària i, en concret, mesures d’atenció a la diversitat com les agrupacions per nivells i les adaptacions curriculars, poden promoure l’abandonament dels alumnes amb més dificultats.

El debat va girar al voltant de com l’atenció a la diversitat genera exclusió i abandonament educatiu i quines mesures poden ajudar a una gestió de l’heterogeneïtat que afavoreixi l’èxit educatiu de tot l’alumnat: Quin tipus de solucions aportem als centres i al professorat per gestionar la diversitat? Com eradicar unes practiques tan habituals i amb efectes nefastos sobre les expectatives dels docents i les oportunitats d’èxit de l’alumnat com són les agrupacions per nivell i les adaptacions curriculars? Quins canvis cal promoure a nivell d’organització de centre i models curriculars, pedagògics i d’avaluació per a garantir que tots els alumnes adquireixin les competències bàsiques durant l’educació obligatòria? Quines polítiques han de desplegar-se perquè els centres educatius puguin atendre de forma inclusiva l’heterogeneïtat de l’alumnat i garantir la continuïtat educativa amb condicions d’èxit?  Com podem avançar cap a un nou model d’educació secundària obligatòria que posi en el centre de la seva acció la personalització dels aprenentatges de tot l’alumnat? 

Per a més informació: /agenda/lescola...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar