Mestres que aprenen: què funciona en la formació permanent del professorat?

  • Data 16/07/2019

Vídeo-resum de l’acte “Mestres que aprenen: què funciona en la formació permanent del professorat?”.

/agenda/mestre...

Un professorat ben preparat, un professorat de qualitat és una garantia d’èxit per al sistema i les oportunitats educatives dels seus alumnes. En un moment com l’actual, on Catalunya té plantejats reptes educatius de primer ordre, com la lluita contra l’abandonament i les desigualtats  educatives, tenir bons professors i en millora contínua és una aposta necessària.

 La formació permanent del professorat a casa nostra ofereix un panorama ben heterogeni en continguts, metodologies i proveïdors, i això fa que no puguem parlar d’una estratègia clara i definida de com ha de ser la formació permanent dels nostres mestres a casa nostra, un model que orienti i prioritzi enfocaments, continguts i metodologies i que tingui en compte l’evidència sobre aquells programes que funcionen millor.

Com podem avançar cap a un model cap a un model efectiu i sostenible de formació permanent del professorat a casa nostra?

Aquesta és la qüestió central que es va tractar en un acte que va ser presentat per Marc Balaguer, Director d’Ivàlua, i moderat per Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill, i que comptà amb la participació de:

  • Núria Comas (analista d’Ivàlua) i autora de l’informe “Serveix la formació permanent del professorat per millorar els resultats educatius de l’alumnat?”
  • Jaume Ametller, professor de la UdG i Coordinador del MIF (Programa de Millora i Innovació en la Formació de Mestres).
  • Patrícia Rey, Directora de l’Escola Samuntada de Sabadell.
  • Bet Madera, Cap de formació de l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
  • Mar Camacho, Directora general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació.

 Aquest debat va ser organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte "Què Funciona en Educació", una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar