[Resum] Segones oportunitats: quines són les claus del retorn a l'educació?

  • Data 14/07/2022

Treballes amb joves que estan desvinculats del món educatiu i que estan en situació de vulnerabilitat? Vols saber com afavorir que els joves del teu municipi reprenguin els estudis i millorin el seu futur laboral? Vols aprendre què és el que fa efectius els programes de noves oportunitats?

Aquest vídeo és per a tu.

En els primers diàlegs de #RecercaiAcció, vam convidar a persones que estan al capdavant de programes de noves oportunitats i a investigadors que hi han aprofundit perquè compartissin els seus aprenentatges i ens ajudessin a convertir el seu coneixement en palanques per a l’acció.

En la primera part de l’acte, l’Alejandro Paniagua, investigador i mestre, i Begonya Gasch, directora d’El Llindar, van conversar al voltant dels elements d’èxit dels programes de segona oportunitat. Junts van comentar les conclusions de l’informe “Programes de segona oportunitat. Què funciona per millorar el retorn educatiu i les transicions al treball de les persones joves?”, on es revisen els resultats de més d’un miler d’estudis que avaluen aquests programes, i van aprofundir en els aprenentatges que aquests poden implicar per als professionals en la pròpia acció educativa amb joves en situació d’exclusió social. El diàleg va ser moderat per Núria Comas, responsable del projecte 'Recerca i acció!'.

Tot seguit vam posar el focus en el paper dels municipis en l’oferiment d’uns serveis educatius i d’acompanyament que afavoreixin que els joves disposen efectivament d’aquestes noves oportunitats. Ho vam fer de la mà de la Laia Herrera, responsable de l’Escola Municipal de Segones Oportunitats de Barcelona, la M. José Arcos, directora del Servei de Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Viladecans, i Alejandro Montes, investigador en l'àmbit de l'abandonament i les desigualtats educatives. Aquest segon diàleg va ser moderat per la Mònica Nadal, directora de recerca de la Fundació Bofill.

____________

L'acte “Segones oportunitats: quines són les claus del retorn a l'educació?” va tenir lloc el 10 de maig de 2022, en el marc del projecte ‘Recerca i acció! Evidències que transformen l’educació', un punt de trobada entre la recerca i la pràctica educativa amb el que volem contribuir a transformar el coneixement sobre les estratègies i polítiques educatives en claus i palanques per a l’acció.

#RecercaiAcció

Autors

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar