Segregació escolar: quin és el problema i quines polítiques municipals funcionen-Resum

  • Data 18/01/2021

Vídeo resum de les ponències del seminari “Segregació escolar: quin és el problema i quines polítiques municipals funcionen”, celebrat el 16 de desembre de 2020 online. Aquest seminari es va adreçar a regidors, de govern i d’oposició, i responsables de la política d’escolarització a nivell municipal dels municipis de més de 10.000 habitants de Catalunya.

La majoria de municipis de més de 10.000 habitants ja s’han compromès a reduir la segregació tot signant el Pacte Contra la Segregació Escolar impulsat pel Síndic de Greuges. Ara bé, en molts municipis encara hi ha alts nivells de segregació escolar i es fa difícil desplegar mesures efectives.

L’objectiu del seminari és respondre de manera sintètica a preguntes clau recurrents que es fan molts responsables polítics a l’hora de prendre decisions a nivell municipal que redueixin de manera efectiva la segregació escolar. Com ara:

  • Què és la segregació? Per què és tan rellevant? Com està Catalunya i els seus municipis? Quins riscos d’increment de la segregació hi ha durant els propers 3 anys?
  • Quines mesures concretes és recomanable impulsar? Quines iniciatives polítiques es poden impulsar a nivell municipal? Quins són els actors clau que cal tenir en compte?
  • Per on es pot començar? Com es pot continuar millorant? Quins precedents municipals concrets existeixen? Què es pot aprendre de municipis que aconsegueixen reduir la segregació?

El seminari va comptar amb la participació d’en Joan Cuevas, cap de projectes de la Fundació Bofill, que va exposar els conceptes bàsics relacionats amb la segregació escolar i la seva evolució a Catalunya; la María Segurola, responsable de seguiment de polítiques contra la segregació de la Fundació Bofill, que va desgranar les mesures municipals efectives contra la segregació escolar; la Núria Font, responsable d’educació de l’Ajuntament de Manlleu, i en Daniel Recasens, regidor de cultura i política lingüística i educació a l’Ajuntament de Reus, que van explicar l’experiència i els aprenentatges d’implementar algunes d’aquestes mesures als seus municipis.

Més informació sobre el projecte DesegregACCIÓ aquí.

https://fundaciobofill.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar