“Zero en conducta: què funciona per millorar les actituds i el clima d’aprenentatge?" (resum)

  • Data 08/06/2018

Video-resum de l'acte “Zero en conducta: què funciona per millorar les actituds i el clima d’aprenentatge als centres?"

Les conductes disruptives, d’indisciplina o fins i tot agressivitat distorsionen el funcionament òptim de les classes i comprometen les condicions d’ensenyament-aprenentatge del conjunt de l’alumnat. Alhora, aquests problemes d’actitud, quan es mantenen en el temps, perjudiquen el progrés educatiu dels alumnes que les protagonitzen. Les respostes que des dels centres educatius s’ha donat a aquest problema han estat diverses, des de l’establiment de sistemes de faltes i expulsions fins a enfocaments preventius o activitats de gestió emocional. Què sabem sobre l’efectivitat d’aquestes intervencions? Quines funcionen millor? En quines condicions? I com podem fer per avançar cap a programes conductuals més efectius a casa nostra?

L’acte va ser presentat per Marc Balaguer, Director d’Ivàlua, i moderat per Mònica Nadal, Directora de recerca de la Fundació Jaume Bofill, i comptà amb la participació de:

  • Miquel Àngel Alegre, Cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill i autor de l’informe Els programes conductuals milloren les actituds i els resultats de l’alumnat?
  • Maria Jesús Comellas, Directora del GRODE (UAB) i coordinadora de l’Observatori de la Violència a les Escoles.
  • José Ramón Ubieto, Psicoanalista i professor de la Universitat Oberta de Catalunya.
  • David Rodríguez, President de la Fundació Main.
  • Gené Gordó Aubarell, Sub-directora General de Suport i Atenció a la Comunitat Educativa, Departament d’Ensenyament.

El vídeo inclou les entrevistes breus mantingudes amb aquests experts abans de l’inici de l’acte. 

Aquest debat està organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill en el marc del projecte "Què Funciona en Educació", una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país. 

Twitter: #EduEvidències

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar