Beques a la secundària, una política necessària de prevenció de l'abandonament escolar prematur

L’economia de les famílies condiciona en gran mesura els resultats i les trajectòries educatives dels alumnes. Una política com­promesa amb l’equitat i la qualitat del sistema educatiu ha de fer front a aquesta bretxa d’oportunitats. 

La recerca nacional i internacional ha demostrat l’impacte positiu que poden tenir les beques a l’estudi en la reducció de les desigualtats educatives i de l’abandonament escolar. Malgrat això, a dia d’avui, a Catalunya, la política de beques a l’estudi té un caràcter residual.

En aquest seguit d'infografies aportem les dades principals per entendre perquè Catalunya necessita una política de beques a l'estudi a la secundària, i com s'ha de configurar aquesta política per tal de contribuir a garantir la conitnuïtat educativa de tot l'alumnat. 

Relacionat: descarrega l'informe "Beca+Secundària: un programa de beques per a la continuïtat educativa en clau d'equitat"

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar