Impuls d’una xarxa d’experts d’alt nivell internacional en el camp de l'ensenyament convençuts de la necessitat d’innovar i promoure noves pedagogies i línies de recerca emergents.
Samuel Blàzquez
Llicenciat en antropologia i geografia per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Gestió de la ciutat i postgrau en Sistemes d’Informació Geogràfica per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i estudis en Enginyeria tècnica Informàtica de Sistemes. Ha participat en diverses recerques centrades en immigració, polítiques públiques i educació, tot realitzant anàlisi qualitativa, quantitativa i treball de camp (CISAL-UPF, DCPIS-UPF, FJB). Ha participat com a documentalista en exposicions centrades en el fenomen de la immigració com “Barcelona connectada, ciutadans transnacionals” (MUHBA 2009) i “La immigració, ara i aquí” (Palau Robert 2008). També ha estat professor de secundària a l’educació pública i becari a la Universitat de Barcelona.
Ha col·laborat en diversos projectes de la Fundació Jaume Bofill, desenvolupant prototips de visualització de dades mitjançant SIG i tasques de gestió i implementació de continguts en línia.
Projects
Involved in the initiative
-
-
Videoconferències on diferents ponents reflexionen sobre una temàtica concreta en format àudio o vídeo i un grup de participants segueixen la sessió plantejant les seves preguntes o reflexions.
-
Trobada internacional per definir el full de ruta de l’educació superior en base als objectius de l’agenda d’Educació 2030. La comunitat internacional reunida a Barcelona definirà les recomanacions per a totes les universitats del món, en matèria de responsabilitat social universitària.
-
«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill i orientat a contribuir al debat sobre els objectius per a l’educació mundial post 2015, que es presentarà enguany a la UNESCO i a la comunitat internacional.
-
Convocatòria de beca adreçada a investigadors que vulguin fer una estada a la Direcció d'Educació de l'OCDE per treballar en recerca comparada a nivell internacional sobre l'assessorament i l'aprenentatge mutu dels sistemes educatius dels diferents països.
-
Perspectives Internacionals d’Educació és un espai de debat sobre tendències en polítiques educatives internacionals.
-
Programa que té com a objectiu assessorar i acompanyar municipis per la millora de les polítiques educatives locals per tal d'assolir una escolarització equilibrada que faci possible parlar d'igualtat d'oportunitats i millora dels resultats educatius.
-
La campanya "Les 3 coses que he après sobre educació", impulsada per celebrar els 10 anys del fòrum Debats d'Educació, ofereix un espai de participació a qualsevol persona que vulgui fer la seva aportació entorn a la pregunta: "Quines són les 3 coses que he après sobre educació?"
-
Debats d’Educació és un fòrum adreçat a la ciutadania, que té per objectiu promoure el debat sobre temes d'actualitat i que considerem claus en relació als reptes i problemes que ha d'afrontar l'educació en el context social, polític i econòmic que vivim.
Publications and videos
Related content
News
Be informed