Competències socials, emocionals i metacognitives: programes que funcionen (resum)

  • Data 19/12/2016

Síntesi de la sessió 'Competències socials, emocionals i metacognitives: programes que funcionen' en el marc de la 'Jornada 'QUÈ FUNCIONA EN EDUCACIÓ? Habilitats socials, emocions i actituds d'aprenentatge: com treballar-les i com avaluar-les'  organitzada el 17 de novembre de 2016 conjuntament entre Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill. #EduEvidències

En el vídeo intervenen: 

-Maurice Elias, director del Social-Emotional and Character Development Lab de la Rutgers University.

-Gerard Ferrer, recercador de la Fundació Agnelli (Itàlia) i del Grup Interdisciplinar de Polítiques Educatives (Universitat de Barcelona).

-Queralt Capsada, doctora en Sociologia i investigadora postdoctoral al Robert Owen Centre for Educational Change de la University of Glasgow.

Sabem avui que al costat de les competències cognitives “clàssiques”, relacionades amb àrees com les matemàtiques o la llengua, existeix un altre conjunt d’habilitats de gran rellevància per al desenvolupament personal i les oportunitats socials dels infants i els joves del segle XXI. Parlem d’aquelles habilitats que fan referència a l’aprendre a aprendre, a la motivació, l’autonomia, d’autoregulació i el pensament crític. Però parlem també d’aquelles competències que entrarien en el terreny socioemocional: consciència personal, autoestima, autoeficàcia i resiliència, empatia, capacitats interpersonals, etc. 

En aquesta sessió ens preguntem:

- Competències per al segle XXI: com s’ensenyen, com s’aprenen, com s’avaluen?

- Com treballar l'autoregulació i la metacognició a l'escola: què funciona i en quines condicions?

- L'aprenentatge de competències socials i emocionals a l'escola: quins programes són efectius, per a què i per a qui?

A Twitter: @FundacioBofill @Ivalua_Cat #EduEvidències.

Més informació: /agenda/habilit...

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar