El poder de l’avaluació formativa i per competència - Carles Monereo

  • Data 26/06/2019

Els centres i el sistema educatiu català han estat impulsant els darrers anys l’educació per competències, com un enfocament pedagògic que va més enllà de l’ensenyament memorístic i de coneixements tancats. Tanmateix, el desplegament d’aquest enfocament és encara molt limitat i desigual entre centres i etapes educatives.

Si volem afavorir que els alumnes desenvolupin les competències necessàries per al segle XXI és necessari tenir sistemes i pràctiques d’avaluació que efectivament les valorin i les promoguin. A dia d’avui, tenim un coneixement dispers de com han de ser aquests sistemes, alhora que se segueixen prioritzant enfocaments d’avaluació tradicionals amb poc caràcter formatiu (exàmens o proves de continguts).

Carles Monereo (Catedràtic de Psicologia de l’Educació de la UAB) explica què implica aprendre i avaluar per competències, quins instruments existeixen i proposa revisar i depurar les proves de competències bàsiques  i la prova de selectivitat per fer que incorporin continguts competencials autèntics.

Aquesta contribució recull els continguts principals del capítol del mateix autor a “Reptes de l’educació a Catalunya. Anuari 2018

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar