Sessió plenària 9 - 11.15 h: Habilitats socials, emocions i actituds d'aprenentatge

  • Data 16/11/2016

La finalitat d’aquesta jornada és donar resposta a aquests interrogants. Amb aquest propòsit, comptarem amb la presència de Maurice Elias, qui oferirà la conferència inaugural. El professor Elias és director Social-Emotional and Character Development Lab , de la Rutgers University, i un dels més reputats experts internacionals en l’estudi i desenvolupament de programes efectius en l’àmbit dels aprenentatges no cognitius. La jornada inclourà la presentació de revisions d’evidències sobre l’efectivitat dels programes per treballar les competències socioemocionals i les habilitats metacognitives, així com diferents espais de debat, reflexió i bones pràctiques al voltant d’aquests temes. 

8.30 - 9.00 h REGISTRE DE PARTICIPANTS

9.00 - 9.30 h SESSIÓ D'OBERTURA

Frederic Udina, president de l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques

Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill

09.30 - 11.15 h. SESSIÓ PLENÀRIA. COMPETÈNCIES SOCIALS, EMOCIONALS I METACOGNITIVES: PROGRAMES QUE FUNCIONEN

Moderadora: Mònica Nadal (Fundació Jaume Bofill) 

Ponència central

•  Competències per al segle XXI: com s’ensenyen, com s’aprenen, com s’avaluen. Maurice Elias, director del SECD LAB, Rutgers University

Evidències per a la millora de l’aprenentatge de l’alumnat

• Com treballar l'autoregulació i la metacognició a l'escola: què funciona i en quines condicions? Gerard Ferrer, recercador de la Fundació Agnelli (Itàlia) i del Grup Interdisciplinar de Polítiques Educatives (Universitat de Barcelona) 

• L'aprenentatge de competències socials i emocionals a l'escola: quins programes són efectius, per a què i per a qui? Queralt Capsada, recercadora de la Universitat de Glasgow 

Torn obert de preguntes

11.15 - 11.45 h PAUSA – CAFÈ

La jornada s’adreça a totes aquelles persones i institucions vinculades al món educatiu i/o interessades a conèixer què funciona en l’àmbit de l’atenció a la diversitat: administració educativa, equips directius i docents dels centres educatius, AMPAs, entitats de lleure educatiu, organitzacions filantròpiques, estudiants, etc.

La Fundació Jaume Bofill col·laborem amb Ivàlua per a la realització d’aquesta jornada en el marc del projecte ‘Què funciona en educació?

La presentació es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill i @Ivalua_Cat amb el hashtag #EduEvidències.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar