Síntesi de l'acte celebrat a Palau Macaya, el 12 d'abril de 2018. Amb els resultats del primer edubaròmetre de docents (https://www.edubarometre.cat) com a punt de partida, la reflexió va girar al voltant de com podem fer sostenible la innovació que ja s'està donant als centres educatius.
Entre d'altres, es va debatre sobre::
- Quins són els principals factors i els obstacles per fomentar la innovació? Quines polítiques s’han d’impulsar en el sistema per no perdre l’oportunitat?
- Poden els docents, sols, innovar de manera sostenible? Què necessiten per fer la innovació sostenible? Quins elements i eines es poden desenvolupar en l’entorn educatiu per a fomentar i fer créixer els professionals? Quin tipus de formació necessiten els docents per a ser innovadors? Com garantim que aquesta formació tingui impacte?
- Quin lideratge ha de tenir la direcció per fomentar la innovació? Com ho poden fer els centres i els diferents nivells de l’administració per escalar la innovació?
- Es pot innovar a diferents ritmes? Com gestionem els diferents enfocs i visions de la innovació dins el centre? Què podem fer perquè la innovació arribi a tothom?
A l'acte van participar: Laura Morató, coordinadora de l'edubaròmetre; Ita Alabat, mestra i cap d'estudis de l'Escola Dovella; Laia Bou, inspectora d'educació; Miquel Martínez, catedràtic de la UB i Mercè Massa, Gerent del Consorci d'Educació de Barcelona. Moderació a càrrec de Mònica Nadal, directora de l'àrea de recerca de la Fundació Jaume Bofill.
Més informació a /agenda/sosteni...
Publicacions i vídeos
Contingut relacionat