Com impacta el codi postal en l’educació?
Una mirada territorial en la lluita contra les desigualtats
Hi ha una relació clara entre la segregació residencial de la població i les desigualtats socioeducatives. O el que és el mateix: el lloc on vius condiciona tenir més o menys oportunitats.
La qualitat dels recursos educatius, la densitat i la qualitat d’equipaments i serveis socials, esportius o culturals, són molt rellevants per al futur educatiu dels infants i els joves però són molt desiguals, en funció del capital social de cada territori. Així doncs, la mirada territorial és indispensable per aconseguir polítiques que corregeixin desigualtats i enforteixin oportunitats educatives en els barris i municipis més vulnerables.
Dijous, 24 d'abril - 17h
A Segregació urbana, desigualtats educatives i polítiques de resposta, un dels capítols monogràfics de l’Anuari de l’educació, Ismael Blanco apunta com ha de ser una política territorial que tingui en compte les oportunitats educatives. La nova Llei de barris 11/2022 és una bona oportunitat per prioritzar actuacions educatives. Com haurien de ser aquestes actuacions? Quin cost tindrien? De quina manera es poden coordinar els centres educatius i els altres equipaments socials del barri? Quines són les millors estratègies comunitàries per a les famílies, la infància i l’adolescència?
En parlarem el proper 24 d’abril a les 17h amb:
- Ismael Blanco, Catedràtic de Ciència Política a la UAB i director de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques.
- Fina Pidelaserra, Coordinadora de l’àmbit Social de Pla de Barris. Foment de Ciutat.
- Sheila González Motos, Doctora en Polítiques Públiques i Transformació Social per la UAB i Investigadora en desigualtats educatives
En una conversa conduïda pel cap de projectes de la Fundació Bofill, Miquel Àngel Alegre.
Segueix el webinar, aquí.
Relacionat