Crisi, desigualtats i benestar vulnerable (PaD)
CompletatAquesta recerca reflecteix l'alta mobilitat social entre pares i fills del període 1955-2005 així com el paper clau de l'educació per afavorir el moviment de classes. Uns resultats que contrasten amb l'anàlisi de les dades 2003-2009, a on, un cop esclatada la crisi l'any 2008, s'evidencia el fre a la mobilitat social, l'empobriment i la vulnerabilització d'un important nombre de catalans.
En aquesta recerca, realitzada en base a les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD), se sintetitzen els principals resultats de la recerca continuada sobre mobilitat social publicada en tres volums a la col·lecció Polítiques:
Crisi, trajectòries socials i educació. Anàlisi longitudinal del PaD (2003-2009). Anàlisi del període 2003-2009 (2012) i Educació i mobilitat social a Catalunya (2011, volums 1 i 2).
Publicacions
Coordinació
Coordinadors del projecte
-
Laia Pineda
Llicenciada en sociologia (UAB) i postgrau en desenvolupament local i regional (UB). Els anys 2014-15 va formar-se en lideratge i innovació social a les organitzacions no governamentals (ESADE-URL). Des de l’any 2016 treballa com a cap de projectes a l’Institut Infància i Adolescència de Barcel…
Veure’n més
-
Laura Morató
Coordinadora de projectes
Coordinadora de projectes FormacióVaig fer Sociologia a la Universitat de Barcelona (UB) i tinc el Diploma d'Estudis Avançats en Sociologia per la mateixa universitat, també sóc experta en mètodes avançats d'estadística aplicada per la UNED i postgrau en docència universitària per la UB.Exper…
Veure’n més
Equip
Equip del projecte
-
Xavier Martínez-Celorrio
Professor de sociologia de l'educació a la Universitat de Barcelona i investigador del CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana) de la Universitat de Barcelona. Des del juliol de 2018 és assessor de la Ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.
Veure’n més
-
Antoni Marín Saldo
Antoni Marín Saldo, sociòleg, estadísitic i investigador del CRIT.
Veure’n més