L’educació a Catalunya necessita més recursos dels que rep actualment. Com a mostra, actualment la despesa pública en educació a Catalunya es troba al voltant del 3,6% del PIB, significativament per sota de la d’Espanya (4,3%) i de la del conjunt de la UE (4,7%).
Relacionat: Un finançament insuficient i poc equitatiu genera majors desigualtats
Aquest infrafinançament afecta directament a les escoles i instituts, docents i equips directius, que no tenen els recursos suficients per fer la seva feina en les millors condicions possibles i garantir la millor educació per a tots els infants i joves. I perjudica, de manera més significativa, els centres que tenen més complexitat i necessiten més docents, suports intensius i diners per garantir la gratuïtat de les activitats complementàries, sortides i colònies a tots els alumnes.
Relacionat: Llegeix l'entrevista a Marcel Pagès, coautor de 'La fórmula de l'equitat.
En aquest acte compartim experiències, punts de vista i solucions al voltant d’aquests interrogants i ho fem de la mà d’equips directius, professionals de l’educació i experts. Debatem sobre la proposta d’un nou model de finançament per fórmula d’equitat, que té com a objectiu que tots els centres puguin disposar dels recursos que necessiten, adaptats a les seves particularitats i projectes educatius, i tenint molt en compte el seu nivell de vulnerabilitat.
Vols saber-ne més?
Llegeix el document de síntesi de l'informeDescarrega l'informe completLlegeix l’article FAQS: El finançament per fórmula, explicat