Quins recursos necessiten els centres educatius?

 • Data 04/05/2022

L’educació a Catalunya necessita més recursos dels que rep actualment. Com a mostra, actualment la despesa pública en educació a Catalunya es troba al voltant del 3,6% del PIB, significativament per sota de la d’Espanya (4,3%) i de la del conjunt de la UE (4,7%).

Relacionat: Un finançament insuficient i poc equitatiu genera majors desigualtats

Aquest infrafinançament afecta directament a les escoles i instituts, docents i equips directius, que no tenen els recursos suficients per fer la seva feina en les millors condicions possibles i garantir la millor educació per a tots els infants i joves. I perjudica, de manera més significativa, els centres que tenen més complexitat i necessiten més docents, suports intensius i diners per garantir la gratuïtat de les activitats complementàries, sortides i colònies a tots els alumnes.

Relacionat: Llegeix l'entrevista a Marcel Pagès, coautor de 'La fórmula de l'equitat. 

En aquest acte compartim experiències, punts de vista i solucions al voltant d’aquests interrogants i ho fem de la mà d’equips directius, professionals de l’educació i experts. Debatem sobre la proposta d’un nou model de finançament per fórmula d’equitat, que té com a objectiu que tots els centres puguin disposar dels recursos que necessiten, adaptats a les seves particularitats i projectes educatius, i tenint molt en compte el seu nivell de vulnerabilitat.

Vols saber-ne més?

 • Llegeix el document de síntesi de l'informe
 • Descarrega l'informe complet
 • Llegeix l’article FAQS: El finançament per fórmula, explicat
 • Ponents

  Equip implicat

  Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

  Acceptar