Infografia: Escola concertada i equitat: què diu la recerca?
22/07/2022
En comparació amb el sector públic, el sector concertat escolaritza, de mitjana, un percentatge molt inferior d’alumnat desafavorit des del punt de vista educatiu o social, com ara l’alumnat beneficiari de beques menjador, l’alumnat d’origen immigrant o l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.
El sector públic representa el 66% de la matrícula, però escolaritza el 84% de l’alumnat amb beca menjador.
Mentre que el sector públic representa el 66% de la matrícula, escolaritza el 84% de l’alumnat amb beca menjador. El sector concertat hauria d’escolaritzar més de 17.000 alumnes amb beca menjador per assolir una distribució equilibrada entre la xarxa pública i la concertada.
El nivell de corresponsabilitat del sector concertat en l’escolarització de l’alumnat més vulnerable és totalment insuficient, i per això cal revisar l’actual regulació dels concerts educatius. Una regulació pública eficaç és un primer pas necessari per reduir o compensar aquests desequilibris, com ja han fet països del nostre entorn com Bèlgica, Xile o els Països Baixos.
Relacionat: Consulta el recull d'infografies interactives L'escola concertada a Catalunya, en infografies
En aquesta infografia de l'informe La concertada a debat hi pots consultar alguns indicadors sobre la distribució de l'alumnat entre escola concertada i pública a Catalunya:
Aquesta infografia és fruit de l'informe La concertada a debat, que analitza la regulació dels concerts educatius a Catalunya i la compara amb altres sistemes educatius per identificar aquelles dimensions de la regulació educativa en què el sistema català de concerts té marge de millora, especialment en clau d’equitat.