Infografia: Escola concertada i equitat: què diu la recerca?

En comparació amb el sector públic, el sector concertat escolaritza, de mitjana, un percentatge molt inferior d’alumnat desafavorit des del punt de vista educatiu o social, com ara l’alumnat beneficiari de beques menjador, l’alumnat d’origen immigrant o l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu.

El sector públic representa el 66% de la matrícula, però escolaritza el 84% de l’alumnat amb beca menjador.

Mentre que el sector públic representa el 66% de la matrícula, escolaritza el 84% de l’alumnat amb beca menjador. El sector concertat hauria d’escolaritzar més de 17.000 alumnes amb beca menjador per assolir una distribució equilibrada entre la xarxa pública i la concertada.

El nivell de corresponsabilitat del sector concertat en l’escolarització de l’alumnat més vulnerable és totalment insuficient, i per això cal revisar l’actual regulació dels concerts educatius. Una regulació pública eficaç és un primer pas necessari per reduir o compensar aquests desequilibris, com ja han fet països del nostre entorn com Bèlgica, Xile o els Països Baixos.

Relacionat: Consulta el recull d'infografies interactives L'escola concertada a Catalunya, en infografies

En aquesta infografia de l'informe La concertada a debat hi pots consultar alguns indicadors sobre la distribució de l'alumnat entre escola concertada i pública a Catalunya:

Aquesta infografia és fruit de l'informe La concertada a debat, que analitza la regulació dels concerts educatius a Catalunya i la compara amb altres sistemes educatius per identificar aquelles dimensions de la regulació educativa en què el sistema català de concerts té marge de millora, especialment en clau d’equitat.

Si vols saber-ne més:

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar