
AlterBeques
CompletatEl context actual de restriccions pressupostàries, el creixement de les demandes en l’àmbit educatiu (0-3, formació al llarg de la vida,...) en la societat del coneixement així com l’increment de la precarietat econòmica de sectors socials vulnerables, demana repensar si el sistema d’ajuts a l’educació actual és suficient per donar-hi resposta.
L'objectiu de la recerca és revisar el sistema de beques de suport a la formació o altres modalitats de finançament individual actual (crèdits, subvencions, etc.) i explorar models provats amb èxit en altres indrets per proposar modalitats alternatives més ajustades a la necessitats actuals.
En la fase de diagnosi i exploració de les beques i ajudes a l’estudi, hem fet visibles les insuficiències i mancances del sistema, evidenciant la necessitat de repensar-lo. Podeu llegir les principals conclusions a les quals hem arribat a l’informe final del projecte, seguint aquest enllaç.
Publicacions




Video
No t’ho perdis
Actes
Actes anteriors
-
Quant costa educar els fills?
Quant costa educar els fills?
Quant t’has gastat en l’educació dels teus fills aquest darrer curs? En què? Respon l’enquesta i participa al debat Twitter sobre els costos de l’educació...
13/07/2015 16:00h - 17:00h
Més informació -
Cal repensar el sistema de beques i ajuts educatius?
Cal repensar el sistema de beques i ajuts educatius?
Les mancances del sistema de beques llastren l'equitat d'accés als estudis? És un problema de quantitat o també de qualitat i rigidesa dels models que tenim? Com...
03/06/2015 16:30h - 18:30h
Palau Robert i En directe
Més informació -
Les beques a examen.
Les beques a examen.
27/05/2015 09:00h - 10:00h
Sala Jacint Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès
Més informació
Notícies
Estigues informat
Coordinació
Coordinadors del projecte
-
Laura Morató
Coordinadora de projectes
Llicenciada en sociologia (UB), Diploma d’Estudis Avançats-DEA en sociologia (UB), Postgrau en docència universitària (UB) i experta universitària en Mètodes Avançats d’Estadística Aplicada (UNED). Accedeix als estudis superiors ratllant la trentena, en la cerca d’un canvi professional radical. Des…
Veure’n més
-
Mònica Nadal
Directora de recerca
És llicenciada i màster en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i M. Phil. en Women’s Studies pel Trinity College Dublin (Irlanda). Des de maig del 2014 és directora de Recerca i membre de l’equip directiu de la Fundació Bofill. Prèviament n’havia estat cap de Prospectiva…
Veure’n més
Equip
Equip del projecte
-
Ismael Peña-López
Doctor en Societat de la Informació i del Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), Màster en Ecoauditories i Planificació Empresarial del Medi Ambient (IIE) i postgrau en Ge…
Veure’n més
-
Xavier Martínez-Celorrio
Xavier Martínez Celorrio, professor de sociologia de l'educació a la Universitat de Barcelona i investigador del CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana) de la Universitat de Barcelona. Des del juliol de 2018 és assessor de la Ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.…
Veure’n més
-
Claudia Vallvé
Claudia Vallvé, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser una de les primeres generacions d’Erasmus i va tenir la oportunitat d’estudiar el darrer curs de sociologia a la East London University. Amb més de 20 any…
Veure’n més