AlterBeques

Completat

El context actual de restriccions pressupostàries, el creixement de les demandes en l’àmbit educatiu (0-3, formació al llarg de la vida,...) en la societat del coneixement així com l’increment de la precarietat econòmica de sectors socials vulnerables, demana repensar si el sistema d’ajuts a l’educació actual és suficient per donar-hi resposta.

L'objectiu de la recerca és revisar el sistema de beques de suport a la formació o altres modalitats de finançament individual actual (crèdits, subvencions, etc.) i explorar models provats amb èxit en altres indrets per proposar modalitats alternatives més ajustades a la necessitats actuals.

En la fase de diagnosi i exploració de les beques i ajudes a l’estudi, hem fet visibles les insuficiències i mancances del sistema, evidenciant la necessitat de repensar-lo. Podeu llegir les principals conclusions a les quals hem arribat a l’informe final del projecte, seguint aquest enllaç

 

Video

No t’ho perdis

"Les beques a examen" - Entrevista amb Xavier Martínez-Celorrio

El què i el per què de la campanya #bequesmenjador. Miquel Gené

Com contribuir al debat d'AlterBeques?

Cal repensar els sistema de beques i ajuts educatius?

Com haurien de ser les beques universitàries?-Entrevista a Lluís Forcadell

Actes

Actes anteriors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar