10 accions per lluitar contra la segregació des de l'Oficina Municipal d'Escolarització

Notícies

L’Oficina Municipal d'Escolarització (OME) és el referent per atendre, informar i orientar les famílies, i l’instrument de col·laboració entre  Departament d’Educació i Ajuntament, en el procediment d’admissió de l’alumnat. L'OME també és una peça clau en la lluita contra la segregació escolar.

Poden els municipis sense OME combatre la segregació escolar? Sí, però  ho tenen més difícil. Una OME permet alliberar les famílies de prejudicis, vetllar per l’equilibri a la Comissió de Garanties, detectar alumnat vulnerable o planificar una oferta que no provoqui segregació, a banda d'optimitzar la dedicació del personal. A més a més, els ajuntaments que tenen OME guanyen protagonisme en l’estratègia d’escolarització i les seves famílies estan molt més ben ateses.

Com treure el màxim rendiment de l'OME contra la segregació escolar?

Una OME es crea amb un conveni entre el Departament d’Educació i un Ajuntament, que pot especificar les funcions de l’òrgan i la política de protecció de les dades de l’alumnat. Perquè una OME sigui el més profitosa possible, a més de signar un conveni i delimitar-ne les funcions és important dotar-la de recursos suficients per desenvolupar les seves funcions. En aquest sentit, Educació llança anualment una línia de subvencions per a OME existents, i un complement per les de nova creació, que en municipis grans pot arribar als 40.000 euros anuals.

Més enllà de les seves funcions bàsiques, per tal que un municipi pugui reduir la segregació és clau dotar una OME de sentit estratègic. Et proposem 10 accions clau:

Vols saber-ne més?

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar