Infografia: L'elevada segregació escolar continua sent un llast per al sistema educatiu català

Un dels principals reptes de l'educació a Catalunya, i segurament l’element de més pes que fa que un sistema educatiu sigui poc equitatiu, és la segregació escolar. Les dades recollides a l’Anuari 2020: L’Estat de l’educació a Catalunya mostren que el sistema educatiu català té uns nivells de segregació escolar preocupants i que, a més, en els darrers anys molts municipis no han millorat.

Relacionat: Consulta el recull d'infografies interactives L’estat de l’educació a Catalunya, en infografies

Per això, cal preveure una escolarització equilibrada de l’alumnat amb necessitats educatives específiques a través d’Oficines Municipals d’Escolarització eficaces i amb la dotació de recursos extraordinaris per als centres d’alta complexitat.

Relacionat: Llegeix el monogràfic Segregació escolar: quin és el problema i quines polítiques municipals funcionen?

En aquesta infografia trobaràs les principals dades relacionades amb la segregació, tant socioeconòmica com per origen, i la seva relació amb els resultats educatius.

Aquesta infografia forma part de l’Anuari 2020: L’Estat de l’educació a Catalunya, que analitza els principals indicadors del sistema educatiu català i aporta propostes per avançar cap a una educació de qualitat i generadora d’oportunitats per al conjunt de l’alumnat.

Per saber-ne més:

Notícies

Blog

Llegeix els articles relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar