

Sabemos que cerrar la brecha digital requiere mucho más que repartir ordenadores y tener acceso a internet. Estas acciones son necesarias, pero no suficientes, a la hora de abordar las desigualdades sociales y digitales de nuestro país.
Doctora en Sociologia i especialista en innovació social digital. Actualment està centrada en l’impacte social de les eines digitals i les tecnologies emergents en àmbits com l’educació, el treball i la salut. Es defineix com a tecno-optimista i al llarg de la seva trajectòria ha participat en projectes nacionals i internacionals des de diferents àrees de la Sociologia, amb l'objectiu comú de comprendre els fenòmens socials i els seus efectes en l'esfera col·lectiva.
Combina la recerca i la docència amb la consultoria i la divulgació. Participa regularment en jornades i conferències, així com diferents òrgans consultius. És presidenta del Consell Científic de la Fundació BIT Hàbitat i membre del Comitè d’ètica de la UPC. Escriu a El Periódico, el Diari Ara i participa en programes de TV3 i RAC1. El 2020 va publicar el seu primer assaig, dedicat a l’experiència digital dels joves (Tu no ets la teva Selfie. 9 secrets que tothom viu però ningú explica. Pagès Editors).
Col·labora com a investigadora i docent de l’Institut d'Innovació Social d’ESADE, unitat de recerca que té com a objectiu reunir una investigació acadèmica de qualitat amb una transferència de coneixements que asseguri un impacte per a la transformació social.
Involucrados en la iniciativa
Sabemos que cerrar la brecha digital requiere mucho más que repartir ordenadores y tener acceso a internet. Estas acciones son necesarias, pero no suficientes, a la hora de abordar las desigualdades sociales y digitales de nuestro país.
Con dispositivos, conectividad, orientaciones y capacitaciones básicas no es suficiente para asegurar que la digitalización de la educación sirve para impulsar un aprendizaje más efectivo y para reducir las brechas digitales. Por eso se necesitan diseños pedagógicos que ayuden a docentes y centros a aplicar las tecnologías digitales con metodologías activas y competenciales.
El EDhack es un espacio cívico en el que generar ideas y proyectos desde la colaboración. En un EDhack, las personas que participan complementan experiencias para encontrar soluciones y superar retos educativos en un sentido amplio (feminismos, sostenibilidad, educación a lo largo de la vida, cultura, etc.). Es un laboratorio educativo comunitario de cocreación.
Contenido relacionado
Ha formado parte de los siguientes actos
Les tecnologies digitals s’han infiltrat a tots els àmbits de la nostra vida. Els algoritmes determinen des de la música que escoltem fins als productes que comprem...
24/03/2025 17:00h - 19:00h
HUB SOCIAL - Fundació Bofill C/ Girona, 34 Interior
Más información
Ser humans per educar i educar per ser humans en temps digitals. La societat digital ens revela un buit profund: la pèrdua de preocupació per la condició humana. Ens...
03/10/2024 18:00h - 19:30h
Hub Social - Carrer Girona 34, interior, 08010 Barcelona
Más información
Ets un docent, directiu, polític, familiar d'un estudiant, o membre d'una entitat del tercer sector i vols saber com impulsar oportunitats per a promoure l'equilibri en...
18/04/2024 15:30h - 20:30h
Hub Social - Carrer Girona 34, interior, 08010 Barcelona
Más información
El desenvolupament del tercer trimestre sense presencialitat ha fet que els centres educatius entressin sobtadament i de ple en un entorn digital com a única eina de...
17/06/2020 18:00h - 19:00h
Más información