Voleu formar part d’Escola Nova 21?

 

Bona part de la comunitat educativa ha pres consciència de la necessitat de superar el model d’ensenyament transmissor i possibilitar que els infants i joves puguin gaudir a l’escola d’experiències d’aprenentatge rellevants i amb sentit, que els permetin esdevenir persones autònomes amb una vida plena.  

El programa Escola Nova 21 es proposa catalitzar les iniciatives de canvi educatiu existents i fer-les confluir amb la recerca sobre aprenentatge i amb el suport dels organismes internacionals. El treball conjunt durant els tres anys i mig de durada del programa ha de generar un ecosistema educatiu avançat que creixi i ajudi el conjunt del sistema a canviar.

Com ho farem? Acompanyant i capacitant els centres i els seus equips per dur a terme aquesta transformació, centrada en quatre àmbits: un propòsit educatiu orientat a proporcionar competències per a la vida; pràctiques d’aprenentatge fonamentades en com les persones aprenen; mecanismes d’avaluació per a l’orientació de l’aprenentatge amb capacitat de mesurar tot el ventall de competències implicades en una concepció holística de l’educació; una organització escolar autònoma i oberta, amb capacitat d’actualitzar la seva acció educativa.

Si el vostre centre educatiu està interessat en formar part d’aquesta onada de canvi, us proposem seguir els següents passos:

1. Informeu-vos: consulteu el web www.escolanova21.cat, on hi trobareu els principals aspectes relacionats amb el programa. Recomanem llegir detingudament el marc d’escola avançada.

2. Analitzeu: descarregueu-vos les bases de la crida oberta, on s’expliquen els destinataris, la documentació requerida, els criteris de selecció i les dues formes de participar al programa.

3. Il·lusioneu-vos: parleu-vos-ho a l’equip de direcció, al claustre, al consell escolar, a tots els fòrums on calgui la màxima motivació i implicació per tirar endavant la transformació del centre.

4. Prepareu: la informació que us demanem per formalitzar la sol·licitud. No s’atorga major valoració pel fet de presentar-ho abans. Penseu bé les respostes i prepareu adequadament la documentació annexa.

5. Envieu: el formulari. El termini per enviar-lo és el 15 de juliol de 2016.

 

I si vols seguir l’actualitat del programa Escola Nova 21, subscriu-te al butlletí i segueix-nos al Twitter: @escolanova21  #escolanova21

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar