Ja has vist el reportatge “Una altra escola” del programa 30 minuts?

El passat diumenge 18 de setembre el programa “30 minuts” de TV3 va presentar el reportatge “Una altra escola”, en el que es mostrava les metodologies educatives de 4 dels centres impulsors d’Escola Nova 21

Per veure’l, el trobaràs a:

Es tracta de centres innovadors amb bases metodològiques diverses, però que tenen en comú el marc d’escola avançada, juntament amb la voluntat de trencar amb la concepció tradicional de l'escola com a transmissora de coneixements que es memoritzen i es reprodueixen. La nova missió, d’aquests centres i de tots els que impulsen Escola Nova 21, és desenvolupar competències per a la vida, un objectiu previst en les lleis d'educació, però que es desnaturalitza en els programes encaixonats en les velles assignatures. 

El programa Escola Nova 21 es proposa catalitzar les iniciatives de canvi educatiu existents per possibilitar que els infants i joves puguin gaudir a l’escola d’experiències d’aprenentatge rellevants i amb sentit que els permetin esdevenir persones autònomes amb una vida plena. 

El treball conjunt durant els tres anys i mig de durada del programa ha de generar el marc i les condicions per a què Catalunya tingui un sistema educatiu avançat. I la manera com es vol assolir és creant les condicions perquè les escoles comparteixin el marc d’escola avançada, interactuant entre elles i contribuint a capacitar-les per a la consolidació i millora de les pràctiques avançades.

Abans del proper 30 de setembre s’indicarà quins dels 487 centres que han manifestat la seva voluntat de participar i comprometre’s pel canvi educatiu, s’incorporaran al programa. 

S’està treballant perquè cap centre que vulgui canviar es quedi sense poder fer-ho, i per a que sigui possible és indispensable que l’orientació cap al canvi es basi en el treball en xarxa, a partir d’una metodologia de treball que combini l’aportació de coneixements amb la capacitat de debatre’ls i compartir-los entre tots els centres participants. 

Si vols més informació i seguir l’actualitat del programa, visita el web Escola Nova 21, subscriu-te al butlletí, i segueix-nos al Twitter: @escolanova21  #escolanova21.

També pots visionar els diferents vídeos relacionats amb el programa clicant aquí.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar