Anuari de l'estat de l'educació a Catalunya 2013

Completat

La crisi econòmica, les reformes estructurals i els canvis al cap del Govern de la Generalitat de Catalunya han estat factors de transformació social i política determinants en el moment de publicar aquest anuari, als quals han hagut de fer front les institucions educatives.

En aquest context, L'Anuari de l’estat de l'educació a Catalunya 2013 aporta elements per comprendre l'evolució de l'educació al nostre país i les seves principals cruïlles i tendències. L’Anuari 2013 consta de quatre parts. Els primers capítols estan dedicats als indicadors sobre l’èxit educatiu a Catalunya on s’analitzen els condicionants d’origen, de sistema i de destí. L’apartat de Mirades sobre l’èxit educatiu analitza quantitativament i qualitativa la situació en què es troben els joves envers l’accés a l’educació, la formació i el mercat de treball. La tercera part centrada en l’agenda política, comença amb una anàlisi de l’acció de govern entre el 2010 i 2013 en matèria de política educativa, continua amb la valoració de l’abast del canvis que proposa la controvertida LOMCE i finalitza posant el focus en polítiques socioeducatives, de formació i ocupació remar

cant la importància de l’aprenentatge al llarg de la vida. L’últim apartat sobre Recerca i innovació repassa diferents projectes de recerca que s’estan duent a terme i desenvolupa més abastament les tendències internacionals en matèria de polítiques sobre recerca i innovació en educació.

Consulta tots els Anuaris i l’Observatori de l’educació a l’Estat de l’educació a Catalunya.

Video

No t’ho perdis

Resum de L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2013: Miquel Martínez

L'estat de l'educació a Catalunya - Miquel Martínez

Els indicadors de l'èxit educatiu a Catalunya - Bernat Albaigés

Susan Robertson: Quins canvis s'han de produir en les diferents esferes educatives?

Actes

Actes anteriors

Projectes

Projectes relacionats

Autors

Autors del projecte

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar