
Anuari de l'estat de l'educació a Catalunya 2013
CompletatLa crisi econòmica dels darrers anys, les reformes estructurals i els canvis al cap del Govern de la Generalitat de Catalunya han estat factors de transformació social i política determinants, als quals han hagut de fer front les institucions educatives.
En aquest context, L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2013 aporta elements per comprendre l'evolució de l'educació al nostre país i les seves principals cruïlles i tendències. L’Anuari 2013 consta de quatre parts. Els primers capítols estan dedicats als Indicadors sobre l’èxit educatiu a Catalunya on s’analitzen els condicionants d’origen, de sistema i de destí. L’apartat de Mirades sobre l’èxit educatiu analitza quantitativament i qualitativa la situació en què es troben avui en dia els joves en vers l’accés a l’educació, la formació i el mercat de treball. La tercera part centrada en l’Agenda política, comença amb una anàlisi de l’acció de govern entre el 2010 i 2013 en matèria de política educativa, continua amb la valoració de l’abast del canvis que proposa la controvertida LOMCE i finalitza posant el focus en polítiques socioeducatives, de formació i ocupació remarcant la importància de l’aprenentatge al llarg de la vida. L’últim apartat sobre Recerca i innovació repassa diferents projectes de recerca que s’estan duent a terme i desenvolupa més abastament les tendències internacionals en matèria de polítiques sobre recerca i innovació en educació.
Consulta els últims Anuaris de l'educació a Catalunya:
Publicacions







Actes
Actes anteriors
-
Presentació de l'Anuari 2013
Presentació de l'Anuari 2013
Protagonistes del canvi educatiu ...
26/03/2014 12:15h - 12:15h
Casa de Cultura de Girona
Més informació -
L’agenda de la política educativa a Catalunya: una anàlisi de les opcions de govern (2011-2013)
L’agenda de la política educativa a Catalunya: una anàlisi de...
Presentació de L'agenda de la política educativa a Catalunya: una anàlisi de les opcions de govern (2011-2013)
07/03/2014 09:30h - 09:30h
Ateneu Barcelonès
Més informació
Notícies
Estigues informat
Projectes
Projectes relacionats
-
Una radiografia rigorosa i actualitzada sobre la situació de l’educació al nostre país. L’edició de 2011 se centra en l’anàlisi dels factors que contribueixen a la millora de l'èxit educatiu, tant dels sistemes formals com l'escola, com dels sistemes no formals i informals, fortament interrelacionats.
-
L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2013 aporta elements per comprendre l'evolució de l'educació al nostre país i les seves principals cruïlles i tendències.
-
L'Anuari dels reptes educatius aborda alguns dels principals reptes del sistema educatiu català a partir d'un treball qualitatiu d'anàlisi i discusió en seminari. Aquest anuari posa l’èmfasi en el diagnòstic compartit i sobretot en les propostes per a l’acció a curt, mig i llarg termini en matèria de gestió i política educativa.
-
A diferència de L'estat de l'educació a Catalunya amb qui s'alternarà anualment, aquest anuari té la vocació d’abordar un seguit de desafiaments d’especial rellevància i actualitat per a la política educativa del nostre país. El llistat de reptes d’aquest anuari 2018 ha estat construït mit…
-
Quina és l’evolució de l’educació al nostre país? Quins efectes ha tingut la crisi sobre la qualitat i l’equitat en educació? Com estan influint els canvis demogràfics o les polítiques educatives dels últims anys? Quines són les prioritats que han d’orientar la reinversió en educació en un es…
Coordinació
Coordinadors del projecte
-
Bernat Albaigés Blasi
Bernat Albaigés Blasi, investigador en l'àmbit de l'educació, director de L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2016 i codirector de l'Anuari de l'educació 2013.
Veure’n més
-
Anna Jolonch i Anglada
Anna Jolonch i Anglada, doctora en Educació per la Universitat de París VIII i va exercir com a cap de recerca de la Fundació Jaume Bofill.
Veure’n més
-
Miquel Martínez Martín
Miquel Martínez Martín, catedràtic de Teoria de l’Educació i membre del Grup de Recerca Educació en valors i desenvolupament moral GREM de la Universitat de Barcelona. La seva activitat acadèmica docent i investigadora tracta sobre: educació en valors i ciutadania; política i prospectiva de l’educ…
Veure’n més
Autors
Autors del projecte
-
Miquel Àngel Alegre
Cap de projectes
Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat com a analista a l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua), coordinant avaluacions de polítiques i programes educatius, socials i laborals. Amb anterioritat, va ser investigador Ramón y Cajal i director …
Veure’n més
-
Xavier Bonal
Xavier Bonal i Sarró, és Catedràtic de Sociologia al Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i Special Professor of Education and International Development a la Universitat d’Amsterdam. És director del Grup de recerca Globalització, Educació i Polítiques Socials (…
Veure’n més
-
Alba Castejón
Alba Castejón Company, llicenciada en Pedagogia per la UB i Màster en Educació per la UAB. Professora Associada al Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB. Investigadora del Grup d'Anàlisi de Polítiques Educatives i de Formació (GAPEF) de la UAB.
Veure’n més
-
Clelia Colombo
Clelia Colombo Vilarrasa, investigadora del Joint Research Centre de la Comissió Europea i membre de l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB.
Veure’n més
-
Amelia Díaz Álvarez
Amelia Díaz Álvarez és professora titular d'Economia Aplicada i membre del grup de recerca Hidrologia Sanitària, Econòmica i de la Cooperació (HIDROSEC) de la Universitat de Barcelona.
Veure’n més
-
Gerard Ferrer-Esteban
Gerard Ferrer-Esteban, pedagog i doctor en sociologia per la UAB. Professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la UOC.
Veure’n més
-
Eugeni Garcia-Alegre
Eugeni Garcia-Alegre, expert en gestió educativa i gestió pública, professor, investigador i assessor. Investigador associat al CRES-UPF. És doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona i va ser professor de la Universitat Pompeu Fabra en l'àmbit de la gestió pública i educativ…
Veure’n més
-
Xavier Martínez-Celorrio
Xavier Martínez Celorrio, professor de sociologia de l'educació a la Universitat de Barcelona i investigador del CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana) de la Universitat de Barcelona. Des del juliol de 2018 és assessor de la Ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.…
Veure’n més
-
Francesc Pedró Garcia
Francesc Pedró Garcia, director de Polítiques Educatives i desenvolupament docent a la UNESCO (París). Director de L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2016.
Veure’n més
-
Ramon Plandiura Vilacís
Ramon Plandiura Vilacís, advocat especialista en legislació educativa.
Veure’n més
-
Ernest Pons
Ernest Pons Fanals és professor d'Estadística i Econometria a la Universitat de Barcelona. Director de l'Agència de Polítiques i de Qualitat d'aquesta universitat.
Veure’n més
-
Guillem Salvans
Guillem Salvans Subirats és analista en l'àmbit de la formació i l'ocupació.
Veure’n més
-
Pau Serracant
Pau Secarrant Melendres, sociòleg especialitzat en joventut i polítques de joventut.
Veure’n més
-
Federico Todeschini
Federico Todeschini Atilio és analista de l'Institut Català d'Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua).
Veure’n més
-
Òscar Valiente
Òscar Valiente, sociòleg. La seva especialitat acadèmica és la Sociologia de la Política d'Educació i treballa en els àmbits internacional i de política comparada. Du a terme investigació quantitativa des de la perspectiva de l’economia política crítica. Els seus interessos de recerca inclouen la …
Veure’n més
-
Antoni Verger
Antoni Verger i Planells, Catedràtic de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador ICREA Acadèmia en els àmbits de la política educativa i de l’educació comparada. És editor principal de la Journal of Education Policy i del World Yearbook of Education. Coordina el Màster E…
Veure’n més