Fundació Bofill

Reptes de l'educació a Catalunya. Anuari 2018

Completat

A diferència de L'estat de l'educació a Catalunya amb qui s'alternarà anualment, aquest anuari té la vocació d’abordar un seguit de desafiaments d’especial rellevància i actualitat per a la política educativa del nostre país.

El llistat de reptes d’aquest anuari 2018 ha estat construït mitjançant un procés deliberatiu i de treball en seminari d’experts. Com empoderar les escoles complexes, com garantir unes transicions educatives d’èxit per a tothom, com enfortir la col·laboració entre l’escola i la família, com fer dels centres educatius organitzacions que aprenen, quines competències, tecnologies i usos han de conformar l’educació digital a les nostres escoles..., són alguns dels temes triats enguany.

Cada repte és tractat en forma de capítol i liderat per un autor o autora experta en la matèria. Sempre amb la voluntat de combinar profunditat analítica i capacitat d’identificar propostes i palanques de canvi. En darrera instància, Reptes de l'educació a Catalunya. Anuari 2018 pretén ser una eina d’àmplia difusió pública, que faciliti el debat dels diferents actors i que representi un document de reflexió política per a l’acció.

Consulta els últims anuaris:

Video

No t’ho perdis

Atendre als centres socialment desafavorits: una necessitat de país - Xavier Bonal

10 palanques del canvi: Reptes de l’educació a Catalunya. Anuari 2018 - Jordi Riera

Educació en xarxa i xarxes educatives: del paradigma a la realitat - Mireia Civís i Jordi Longàs

El centre escolar, “sedàs” i motor de la transformació educativa - Joan Badia

El poder de l’avaluació formativa i per competència - Carles Monereo

Garantir la qualitat del professorat novell: la inducció - Miquel Martínez i Ana Marín

L’orientació: no més joves perduts en l’educació - Montse Oliveras i Josep Lluís Segú

Les famílies en l’educació: més veu, però sobretot més igualitària - Marta Comas

Actes

Actes anteriors

Projectes

Projectes relacionats

Autors

Autors del projecte

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar