Educació Demà. Connectem talent, transformem l'educació
CompletatEducació Demà és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill que neix amb l’objectiu de potenciar l’ecosistema d’innovació educativa de Catalunya, un espai de confluència d’idees, converses, accions, projectes, persones i organitzacions orientades a la millora i transformació de l’educació.
El projecte posa al teu abast 4 eines clau que tenen la innovació educativa com a fil conductor:
- Qui és Qui. El mapa de la innovació educativa de Catalunya: Xarxa de coneixement, oberta, fiable i precisa on trobaràs la identificació i descripció dels principals agents d’innovació educativa del país. T’ofereix en format digital una visió integral de qui són els innovadors, les organitzacions d’innovació i les experiències innovadores en educació a Catalunya. Inscriu-t’hi, navega-hi i explora tots els perfils d’innovació que conté!
- Tendències. Coneix i aprèn com transformar l’educació: Cada tendència educativa es treballa des de 2 tipus d’accions complementàries:
Camp Base. Seminaris per explorar reptes educatius: Espais presencials i online on podràs conèixer i aprofundir sobre les principals tendències de canvi educatiu que impacten en el present i futur de l’educació. T’explicarem en què consisteixen aquestes tendències, què t’aporten de nou i quins reptes et proposen en el teu dia a dia. Els seminaris estan conduïts per un expert en cada tendència i l’acompanyen els protagonistes de moltes experiències pioneres i demostratives de la mateixa a Catalunya. Inscriu-te i descobreix-les!
Edulab. Laboratoris d’idees, solucions col·laboratives: Workshops presencials orientats a l’acció (how to do) vinculats a les tendències de canvi explorades als seminaris. Mitjançant els tallers pots aprendre a com implementar els principals elements de cada tendència de forma pràctica i a co-crear noves pràctiques educatives amb d’altres actors. Vine i viu la innovació en directe!
- Crides. Mobilitza’t per l’educació i suma’t a l’acció: Espai en el que et demanem que et sumis a l’acció i que ideïs i apliquis solucions a reptes educatius concrets de manera col·laborativa. Volem que participis activament i que contribueixis en la definició de respostes a necessitats educatives actuals. Per a fer-ho t’oferirem diversos instruments d’acompanyament i orientacions. T’interessa ser un motor d’innovació? Participa-hi!
- Edcamps. Comparteix aprenentatges: Trobades de converses i aprenentatge col·laboratiu entre persones interessades en l’educació, autogestionades, gratuïtes i obertes. Vols formar part d’un moviment internacional de transformació educativa? Suma’t a la conversa!
Publicacions
Video
No t’ho perdis
Actes
Actes anteriors
-
L'educació en temps de coronavirus. Què en penses?
L'educació en temps de coronavirus. Què en penses?
El proper dissabte 25 d'abril celebrarem el primer #EdcampOnline, un nou format Edcamp que manté l'essència i els principis i que s'organitzarà i celebrarà de forma...
25/04/2020 07:45h - 10:00h
On line
Més informació -
Participa al taller edcamp sobre gènere, tecnologia i educació!
Participa al taller edcamp sobre gènere, tecnologia i educació!
El dissabte 1 de juny, en el marc del Women in Technology Day, et convidem a viure amb nosaltres un taller vivencial on experimentaràs la metodologia edcamp i...
01/06/2019 08:00h - 13:00h
Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra
Més informació -
Què és i què no és un disseny educatiu gamificat?
Què és i què no és un disseny educatiu gamificat?
Fruit de la col·laboració entre el projecte Educació Demà i la Fundació Ser.GI, acostarem a Girona dos actes sobre la tendència de la “GAMIFICACIÓ EDUCATIVA”...
19/02/2019 16:00h - 18:00h
Factoria Cultural Coma Cros – Salt, Girona
Més informació -
Nous Edcamps! EdcampSummit 2018!
Nous Edcamps! EdcampSummit 2018!
Els propers edcamps t'esperen: participa-hi!
06/10/2018 08:00h - 12:00h
Més informació -
Jornada ‘Construïm avui l’educació de demà’
Jornada ‘Construïm avui l’educació de demà’
T’agradaria iniciar el curs amb nous projectes sota el braç? T’has preguntat mai com gamificar una activitat educativa? T’has plantejat aplicar noves estratègies...
29/09/2018 08:00h - 12:30h
Escola Octavio Paz (Barcelona)
Més informació -
Laboratori: construint propostes per liderar el canvi educatiu
Laboratori: construint propostes per liderar el canvi educatiu
El lideratge educatiu és un camí complex i apassionant que implica la gestió de recursos, espais i sobretot, persones i equips. Requereix visió, fonaments i la...
21/03/2018 17:00h - 19:00h
Auditori del Convent dels Àngels MACBA
Més informació
Notícies
Estigues informat
Equip
Equip del projecte
-
Neus Giménez
Graduada en Humanitats (UPF), Màster de Formació del Professorat de Secundària amb especialització en Geografia i Història (UNED) i Màster en Estudis Comparatius de Literatura, Art i Pensament (UPF). La seva trajectòria professional comença a l’aula, treballant en centres d’alta complexitat…
Veure’n més
-
Ismael Peña-López
Doctor en Societat de la Informació i del Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Bellaterra (UAB), Màster en Ecoauditories i Planificació Empresarial del Medi Ambient (IIE) i postgrau en Ge…
Veure’n més
-
Nati Cabrera
Nati Cabrera Lanzo és llicenciada en Dret i Doctora per la Universitat de Barcelona. Professora del Departament de Psicologia i Coordinadora Acadèmica de l'Escola de Cooperació de la UOC i investigadora del grup Edul@b de l'eLearn Center de la Universitat Oberta de Catalunya. La seva ac…
Veure’n més
-
Oriol Ripoll
"Especialista en jocs"
Especialista en jocs. Creatiu a Jocs al segon, una consultora dedicada al desenvolupament de jocs aplicats a projectes de comunicació i educació. Ha estat comissari d’activitats de jocs a diferents exposicions i grans esdeveniments. Formador de jocs i del desenvolupament de les competències en el t…
Veure’n més
-
Mercè Gisbert
Catedràtica de Tecnologia Educativa de la URV, vicepresidenta de l’Agrupació Musical Senienca i va ser membre del plenari del ConCA. Doctora en Pedagogia i professora titular del departament de Pedagogia de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, especialista en TIC’s aplicades a l’Edu…
Veure’n més
-
Miquel Àngel Prats
Miquel Àngel Prats, mestre, psicopedagog i Doctor en Pedagogia per la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna de la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Actualment, és professor titular de Tecnologia Educativa i investigador responsable de la línia eduTIC del Grup…
Veure’n més
-
Jordi Adell
Jordi Adell, professor titular de l'Àrea de Didàctica i Organització Escolar al Departament d'Educació de la Universitat Jaume I de Castelló.
Veure’n més
-
Juan Miguel Muñoz Micolau
Juan Miguel Muñoz Micolau, codirector de l'Observatori d'Innovació Tecnològica i Educativa (ODITE). Mestre, pedagog i animador socio-cultural. Assessor tècnic docent al CRP del Servei Educatiu de Sant Martí (Barcelona).
Veure’n més
-
Coral Regí
Coral Regí és Directora de l'Escola Virolai i biòloga de formació i educadora per vocació. Membre del comitè científic del projecte Educació Demà. Tal com descriu a Les 3 coses que he après: "Com a part fonamental del model educatiu cal reforçar l’educació dels valors que necessitem per afrontar …
Veure’n més
-
Frank Sabaté Salazar
Frank Sabaté Salazar és mestre a l'Escola Projecte. Especialista en programació d'ordinadors a l'aula i robòtica educativa. "Quan tenia 10 anys un mestre em va descobrir el LOGO de Seymour Papert. Ara, uns quants anys més tard, m'agrada compartir les meves experiències i el què he après sobre S…
Veure’n més