Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD)
CompletatEl Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD) és una enquesta longitudinal que des del 2001 i fins el 2012 permet una mirada única sobre la realitat de Catalunya. L’objectiu del PaD és aportar dades sobre les desigualtats socials a Catalunya i la seva evolució al llarg del temps i contribuir a millorar el disseny de les polítiques socials en pro d’una major igualtat i justícia. L’enquesta PaD abraça un ampli ventall d’àmbits d’estudi com és l’educació, el treball (tant laboral com domèstic i familiar), la salut, l’habitatge, els ingressos, la llengua i la cultura política.
En les darreres onades (2011 i 2012), d’acord amb el gir que la Fundació Jaume Bofill fa per concentrar la seva activitat al voltant de l’educació, l’enquesta aprofundeix en la recollida de dades educatives, tant de les trajectòries educatives com del paper de les famílies i dels espais educatius informals. La recollida de dades es realitza anualment entre els anys 2001/02 i 2012, amb una mitjana de 4.800 individus i 1.760 llars per onada. En les seves onze onades d’activitat més de 10.000 persones i de 3.500 llars passen pel PaD. A fi de promoure la recerca i el coneixement de les desigualtats socials durant la dècada que inclou anys de bonança i els primers de la crisi de 2008, les dades estan en obert i s'ofereixen tant en català, com en castellà i anglès:
- Les microdades de l’enquesta són d’accés obert. Teniu disponibles les matrius longitudinals seguint aquest enllaç.
Per a qualsevol consulta adreceu-vos a lmorato@fundaciobofill.org - Los microdatos de la encuesta son de acceso abierto. Tenéis disponibles las matrices longitudinales pinchando en este enlace.
Para cualquier consulta dirigiros a lmorato@fundaciobofill.org - The survey microdata is open access. You have the longitudinal matrices available by clicking on this link.
For any questions, please contact lmorato@fundaciobofill.org
* El projecte està inactiu i la documentació no s’ha actualitzat, pel que pot incloure enllaços que no funcionin. Disculpeu les molèsties!
Publicacions
Video
No t’ho perdis
Actes
Actes anteriors
-
Crisi, trajectòries socials i educació a Granollers
Crisi, trajectòries socials i educació a Granollers
03/11/2013 15:30h - 15:30h
CEIP Ferrer i Guàrdia (Sala Actes)
Més informació -
Com podem maximitzar les oportunitats socials a través de l'educació superior i permanent ?
Com podem maximitzar les oportunitats socials a través de l'educació...
Dimarts 22 de gener de 2013, a les 18.00 h a l'EspaiCaixa Casa Macaya la Fundació Jaume Bofill va debatre sobre les preguntes següents:
22/01/2013 17:00h - 17:00h
Palau Macaya
Més informació -
Crisi, trajectòries socials i educació
Crisi, trajectòries socials i educació
17/01/2013 12:15h - 12:15h
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Més informació -
Crisi, trajectòries socials i educació
Crisi, trajectòries socials i educació
16/01/2013 12:15h - 12:15h
Col·legi d'Advocats
Més informació -
La pobresa és només conseqüència de la crisi? Barcelona
La pobresa és només conseqüència de la crisi? Barcelona
04/12/2012 12:15h - 12:15h
Institut d'Estudis Catalans
Més informació -
La pobresa és només conseqüència de crisi? Tarragona
La pobresa és només conseqüència de crisi? Tarragona
...
29/11/2012 12:15h - 12:15h
Sala de Graus del Campus Catalunya. URV
Més informació
Notícies
Estigues informat
Projectes
Projectes relacionats
-
Educació i mobilitat social a Catalunya és la primera d'una línia de recerca sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).
-
L'alta mobilitat social entre pares i fills del període 1955-2005 així com el paper clau de l'educació per afavorir el moviment de classes contrasta amb les dades 2003-2009, a on s'evidencia el fre a la mobilitat social, l'empobriment i la vulnerabilització.
-
Crisi, trajectòries socials i educació és la tercera d'una línia de recerca continuada sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).
-
El cicle de conferències "El valor social de la recerca" ha estat una de les vies per celebrar els 10 anys de l'enquesta Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD) juntament amb la publicació i difusió dels principals resultats del PaD en el seus primers 10 anys de vida.
-
A la recerca "Educació i estabilitat laboral a Catalunya. Mobilitat entre ocupació estable, inestable i no ocupació, 2002-2012" s'analitza la mobilitat dels individus entre tres estats de relació amb l'ocupació, en funció del grau d’estabilitat: absència de vincle, vincle inestable i vincle estable amb el mercat de treball.
-
La recerca “L’impacte de la formació d'adults en les trajectòries laborals” s’emmarca en el projecte de recerca internacional Education as a Lifelong Process –Comparing Educational Trajectories in Modern Societies (eduLIFE) que parteix d’una visió longitudinal sobre les trajectòries educatives i té previst estudiar entre el 2012 i el 2015, l'educació infantil, l'educació secundària i terciària, la transició de l'escola al treball, i l'aprenentatge d'adults.
-
Nova investigació amb les dades del Panel de Desigualtats a Catalunya (PaD) per respondre preguntes com: El nostre nivell educatiu afecta amb qui ens relacionem i de quines amistats ens envoltem? Podem establir relacions entre nivells educatius i cohesió social?
Coordinació
Coordinadors del projecte
Equip
Equip del projecte
-
Laura Morató
Coordinadora de projectes
Coordinadora de projectes FormacióVaig fer Sociologia a la Universitat de Barcelona (UB) i tinc el Diploma d'Estudis Avançats en Sociologia per la mateixa universitat, també sóc experta en mètodes avançats d'estadística aplicada per la UNED i postgrau en docència universitària per la UB.Exper…
Veure’n més
-
Txell Argelagués
Màster en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra (2006). Llicenciada en Sociologia per la Universitat de Barcelona (2002). Ha treballat com a professora associada a la UAB i des de 2013 treballa en el grup de recerca ERDISC com coordinadora de projectes. Compatibilitza la se…
Veure’n més
-
Carla Domínguez
Veure’n més
-
Mercè Mauri
Veure’n més
-
Anna Tarrés
Veure’n més
-
Marc Ajenjo Cosp
Autor
Marc Ajenjo i Cosp, professor del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i investigador del Centre d'Estudis Demogràfics.
Veure’n més
-
Carmen Anguera
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Tarragona la 2a onada (2003) de l’enquesta.
Veure’n més
-
Alejandro Áñez
Va codificar les preguntes obertes de salut del PaD de 10a (2011) a 11a (2012) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Sara Ayllón Gatnau
Professora a la Universitat de Girona.
Veure’n més
-
Paco Belvis
Autor
Veure’n més
-
Joan Benach
Autor
Joan Benach, professor del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut. Unitat de Recerca en Salut Laboral. Universitat Pompeu Fabra (UPF).
Veure’n més
-
Helena Bosch
Va codificar preguntes obertes del PaD a la 3a (2004) onada de l’enquesta.
Veure’n més
-
Xavier Bonal
Xavier Bonal i Sarró, és Catedràtic de Sociologia al Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i Special Professor of Education and International Development a la Universitat d’Amsterdam. És director del Grup de recerca Globalització, Educació i Polítiques Socials (…
Veure’n més
-
Jordi Bosch Meda
Autor
Jordi Bosch Meda, doctor arquitecte.
Veure’n més
-
Maria Caprile
Autor
Maria Caprile Elola-Olaso és sociòloga i directora de l'àrea de treball i polítiques socials de la Fundació CIREM. Les seves línies d'investigació principals són el mercat de treball, el gènere i les desigualtats socials. En els últims anys ha dirigit diversos estudis europeus i nacionals sobre qua…
Veure’n més
-
Juli Carrere
Va fer tasques de depuració i confecció de matrius al PaD de 5a (2006) a 7a (2008) onades i va codificar preguntes obertes de la 9a (2010) a l’11a (2012) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Joan Costa
Joan Costa és de l'equip EARHA.
Veure’n més
-
Obdúlia Domínguez
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Barcelona la 2a onada (2003) de l’enquesta.
Veure’n més
-
Albert Fabà
Autor
Albert Fabà Prats, sociolingüista. Treballa com a responsable d'anàlisi i avaluació del Consorci per a la Normalització Lingüística. Autor de diversos estudis de demolingüística i sociolingüística matemàtica i d'Ofercat, indicadors sobre l'oferta territorial de català. Ha col·laborat amb la Fundac…
Veure’n més
-
Sergi Fàbregues
Veure’n més
-
Anna Foraster
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Tarragona de la 3a (2004) a la 5a (2006) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Beatriz Galindo
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Barcelona de la 4a (2005) a la 5a (2006) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Manel Garriga
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Lleida de la 1a (2001/02) a la 8a (2009) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Manel Gil
Autor
Veure’n més
-
Joan Gil
Veure’n més
-
Cristina Gómez
Va codificar preguntes obertes del PaD de la 3a (2004) a la 4a (2005) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Mònica Guillén
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Girona la 1a onada (2001/02) de l’enquesta.
Veure’n més
-
María José Hierro Hernández
María José Hierro Hernández és doctora en Ciència Política per la Universidad Autónoma de Madrid (UAM) i Màster en Ciències Socials per l'Instituto Juan March de Ciències Socials. És investigadora Juan de la Cierva a la Universitat Autònoma de Barcelona. Els seus àmbits d’estudi són les causes del …
Veure’n més
-
Josep Jorba Vidal
Va estar a l’àrea de treball de camp del PaD, fent captació de noves llars, de 7ª (2008) a 9ª (2010) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Mireia Llaberia
Autor
Maria Llaberia López és llicenciada en sociologia per la Universitat de Barcelona. Ha dedicat la seva trajectòria professional a la recerca sociològica i de mercat, tant en l'àmbit de la consultoria privada com de l'Administració pública. En l'àmbit de la sociolingüística ha col·labor…
Veure’n més
-
Hug Llàcer
Va fer tasques de mostra, de depuració i confecció de matrius i de suport a l’anàlisi del PaD, de 1a (2001/02) a 4a (2005) onades de l’enquesta. A la 1a onada (2001/02) va coordinar l’equip d’enquestadors de Barcelona.
Veure’n més
-
Àngels Llorens
Va donar suport a l’anàlisi del PaD de la 4a (2005) a la 6a (2007) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Jofre López
Veure’n més
-
Cristina López Villanueva
Autora
Cristina López Villanueva és professora del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. Imparteix, entre d'altres, les matèries d'An…
Veure’n més
-
Antoni Marín Saldo
Antoni Marín Saldo, sociòleg, estadísitic i investigador del CRIT.
Veure’n més
-
Xavier Martínez-Celorrio
Professor de sociologia de l'educació a la Universitat de Barcelona i investigador del CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana) de la Universitat de Barcelona. Des del juliol de 2018 és assessor de la Ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.
Veure’n més
-
Dolors Martos
Va codificar les preguntes obertes de salut del PaD de 1a (2001/02) a 3a (2004) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Marta Masats
Autora
Marta Masats és de l'Institut d'Estadística de Catalunya.
Veure’n més
-
Oscar Mascarilla
Veure’n més
-
Mònica Méndez Lago
Autor
Mónica Méndez Lago és politòloga i treballa al Departament d’Investigació del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS).
Veure’n més
-
Magda Mercader Prats
Professora d'economia a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Veure’n més
-
Pau Miret
Pau Miret Gamundi, investigador del Centre d'Estudis Demogràfics (CED). Llicenciat en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1989, màster en Demografia pel CED el 1991 i doctorat en Sociologia per la Universitat Nacional de Educación a Distancia el 2002. Ha treballat al Cat…
Veure’n més
-
Oriol Molas Batalla
Autor
Oriol Molas Batallas, sociòleg i director de GAPS. Va dissenyar la mostra inicial del PaD i en va fer les proves de bondat (2000-2001), també va dissenyar els remostreigs de 6ª (2007) i 8ª (2009) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Laia Monterde
Veure’n més
-
Sara Moreno
Veure’n més
-
Marta Oller
Va codificar les preguntes obertes de salut del PaD de 4a (2005) a 6a (2007) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Sònia Olmeda
Va codificar preguntes obertes del PaD a la 2a (2003) onada de l’enquesta.
Veure’n més
-
Agnès Pagès
Va codificar preguntes obertes del PaD de la 6a (2007) a la 8a (2009) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Marta Panadés
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Tarragona de la 6a (2007) a la 7a (2008) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Julio Pérez Tudela
Veure’n més
-
Anna Picas
Va codificar les preguntes obertes de salut del PaD de 7a (2008) a 8a (2009) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Jordi Potrony Hernando
Autor
Jordi Potrony Hernando és estadístic i investigador de la Fundació CIREM.
Veure’n més
-
Anna Prats
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Tarragona la 1a onada (2001/02) de l’enquesta.
Veure’n més
-
Anna Pujol
Va fer tasques de depuració i confecció de matrius al PaD a la 6a onada (2007) de l’enquesta.
Veure’n més
-
Maria Pujol
Veure’n més
-
Laura Puerto
Va fer tasques de qüestionari i de coordinadora técnica del PaD de la 2ª (2003) a la 5ª onades (2006) de l’enquesta. Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Barcelona la 3a onada (2004) de l’enquesta.
Veure’n més
-
Dídac Queralt Jiménez
Autor
Veure’n més
-
Núria Quintana
Va codificar preguntes obertes del PaD a la 3a (2004) onada de l’enquesta.
Veure’n més
-
Xavier Rambla
Autor
Xavier Rambla és professor titular del Departament de Sociologia de la UAB, investigador del Seminari d'Anàlisi de Polítiques Socials (SAPS) i coordinador a Europa de la xarxa UNESCO/UNITWIN Medeuramèrica per al Desenvolupament Humà. La seva recerca s'ha dedicat a l'anàlisi de les desig…
Veure’n més
-
Xavier Ramos
Professor a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Veure’n més
-
Carolina Recio Cáceres
Veure’n més
-
Albert Recio Andreu
Autor
Albert Recio Andreu, professor del Departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Veure’n més
-
Lola Robles
Va codificar preguntes obertes del PaD a 1a (2001/02) onada de l’enquesta.
Veure’n més
-
Núria Ros
Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Girona de la 2a (2003) a la 8a (2009) onades de l’enquesta.
Veure’n més
-
Jordi Sadurní
Va estar a l’àrea de treball de camp del PaD de 8ª (2009) a 10ª onades (2011) de l’enquesta.
Veure’n més
-
Cristina Sànchez
Veure’n més
-
Maria Ona Sanmartí
Va estar a l’àrea de treball de camp del PaD durant la 6ª onada (2007) de l’enquesta. Va coordinar l’equip d’enquestadors del PaD a Barcelona la 6a onada (2007) de l’enquesta.
Veure’n més
-
Pau Serracant
Pau Secarrant Melendres, sociòleg especialitzat en joventut i polítques de joventut.
Veure’n més
-
Carme Trilla Bellart
Carme Trilla Bellart, membre de l'equip EARHA.
Veure’n més
-
Laura Vall-llosera Casanovas
Veure’n més
-
Claudia Vallvé
Claudia Vallvé, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va ser una de les primeres generacions d’Erasmus i va tenir la oportunitat d’estudiar el darrer curs de sociologia a la East London University. Amb més de 20 any…
Veure’n més
-
Àlex Ventura
Va estar a l’àrea de treball de camp del PaD durant la 9ª onada (2010) de l’enquesta.
Veure’n més
-
Daniela Vono
Daniela Vono de Vilhena, investigadora al Max Planck Institute for Demographic Research i coordinadora científica a Population Europe. Llicenciada en Relaciones Internacionales per la Pontifícia Universidade Católica de Minas Gerais al Brasil (2000), màster en Estudios Latinoamericanos per la Uni…
Veure’n més