Fundació Bofill

+ Recerca x millor educació

Connectem la política amb les evidències

Obert

Catalunya té un repte pendent en l'aprofitament de la recerca per liderar el sistema educatiu i respondre als reptes vinculats amb l'educació.

La inversió pública en R+D en educació és molt baixa si la comparem amb la que es destina a altres àmbits clau com el de la salut. Manca un lideratge dels poders públics per assegurar que una part rellevant de la recerca en educació que es produeix al país està dedicada a respondre als reptes existents, com l'abandonament educatiu o l'escletxa digital, i a empoderar els professionals i els centres educatius.

A hores d'ara ja hi ha moltes evidències acumulades gràcies a la recerca local i internacional que són rellevants per a les polítiques educatives. Però aquest coneixement sovint no és conegut ni apropiat pels agents clau, i per tant, no s'utilitza per informar les polítiques ni per millorar les pràctiques. Alhora, s'estan perdent oportunitats d'aprenentatge i millora perquè la majoria de programes i polítiques educatius no són avaluats de manera rigorosa.

Per això, ens dirigim al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya per assenyalar la urgència d’impulsar, durant aquesta legislatura, un Pla per a unes Polítiques Educatives Fonamentades, amb 16 mesures clau que permetin superar d’una vegada per totes aquesta separació entre coneixement i polítiques educatives.

Connectar millor el lideratge del sistema amb el coneixement en educació és imprescindible i urgent: en depèn la qualitat i l’equitat del sistema educatiu que tindrem en les properes dècades.

Signa el manifest Apostem per la recerca per millorar l’educació del país!

Descarrega l'informe!

Video

No t’ho perdis

Presentació: Apostem per la recerca per millorar l’educació del país

Xavier Bonal: “Cal millorar la relació entre recerca i presa de decisions polítiques”

Caterina Calsamiglia: "Ens falta acompanyar la innovació amb evidències"

Antoni Zabala: “Seguim creient que l’educació té molt d’artístic i que la recerca no és clau”

Mercè Gisbert: “Cal promoure la recerca aplicada”

Héctor Ruiz: "El coneixement científic ha de ser una de les eines fonamentals de tot docent"

Josep Lluís Segú: "El món local té molt de potencial per aprofitar el coneixement de la recerca"

Equip

Equip del projecte

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar