Anuari de l'estat de l'educació a Catalunya 2011
CompletatL’estat de l’educació a Catalunya. Anuari 2011, dirigit per Miquel Martínez i Bernat Albaigés, constitueix una anàlisi acurada, àmplia i rigorosa de l’educació al nostre país. En aquesta edició de l’Anuari, que ha esdevingut referent al nostre país, es vol aportar coneixement de la realitat educativa que resulti útil per a la millora de l’educació a Catalunya. En el marc de la conjuntura econòmica i social —en què les reformes, els ajustos i les retallades posen en qüestió les bases del nostre model de benestar social— l’informe situa el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats en el centre del debat. En paraules dels directors «l’educació fa de motor de mobilitat, igualació i cohesió socials, i es converteix en un dels pilars bàsics sobre els quals s’ha de construir la recuperació econòmica». L’anàlisi i les propostes que s’hi fan apunten en aquesta direcció.
L’informe complet consta de quatre parts. La primera fa una anàlisi exhaustiva dels indicadors; la segona inclou mirades expertes sobre diversos fenòmens educatius com la segregació escolar, el capital social familiar, el sistema de beques i la mirada internacional; la tercera analitza l’estat de la recerca sobre educació a Catalunya i, finalment, la quarta se centra en l’agenda política. Tot plegat es tanca amb les conclusions dels directors de l’Anuari, en Miquel Martínez i en Bernat Albaigés.
Publicacions
Video
No t’ho perdis
Actes
Actes anteriors
-
L'estat de l'educació a Catalunya a Girona
L'estat de l'educació a Catalunya a Girona
29/04/2013 12:13h - 00:00h
Girona
Més informació -
Què poden fer els governs per millorar la qualitat educativa?
Què poden fer els governs per millorar la qualitat educativa?
Dimarts 5 de febrer de 2013 a les 18.00 h a l'Aula 1 del CCCB (c. Montalegre, 5) la Fundació Jaume Bofill va convidar a debatre sobre aquest tema:
05/02/2013 17:00h - 17:00h
CCCB
Més informació -
Quin paper juga el benestar als centres i en el professorat en l'estat de l'educació a Catalunya?
Quin paper juga el benestar als centres i en el professorat en l'estat...
Dimarts 27 de novembre de 2012, a les 18.00h a l'Aula 1 del CCCB, la Fundació Jaume Bofill va debatre a fons sobre la influència del benestar als centres i en el...
27/11/2012 12:15h - 12:15h
Aula 1 del CCCB
Més informació -
L'estat de l'educació a Catalunya (Anuari 2011)
L'estat de l'educació a Catalunya (Anuari 2011)
Ahir dimecres 5 de setembre de 2012 a les 11:00h es va presentar a la Sala de conferències del Col·legi de Doctors i Llicenciats (Rbla. Catalunya, 8) L'estat de...
05/09/2012 09:00h - 09:00h
Sala de conferències del Col·legi de Doctors i Llicenciats
Més informació
Notícies
Estigues informat
Projectes
Projectes relacionats
-
"Espai de reflexió, debat i anàlisi sobre la situació actual i els reptes de futur immediat de l’educació a Catalunya. Les Jornades s'adrecen a tres públics diferenciats: practitioners de la comunitat educativa, policymakers de la política educativa i experts de diferents àmbits de coneixement en educació.
-
L’Anuari dels reptes de l’educació a Catalunya es presenta com un instrument de priorització i mobilització de l’agenda política, que assenyala desafiaments i polítiques prioritàries, identifica palanques de canvi i proposa mesures concretes de transformació.
-
Les col·laboracions recollides en aquest Anuari 2020, a càrrec de deu experts coordinats per César Coll i Bernat Albaigés, aborden alguns dels desafiaments educatius més punyents que compartim amb els països del nostre entorn. I ho fan partint de la realitat del sistema educatiu català, de les seves fortaleses i febleses.
-
El llistat de reptes d’aquest anuari 2018, dirigit per en Jordi Riera, ha estat construït mitjançant un procés deliberatiu i de treball en seminari d’experts. Cada repte és tractat en forma de capítol i liderat per un autor o autora experta en la matèria, amb la voluntat de combinar anàlisi, identificació de propostes i palanques de canvi.
-
Dirigit per en Bernat Albaigés i en Francesc Pedró, l’Anuari 2016 actualitza el sistema d’indicadors que mesuren l’èxit educatiu i els seus condicionants, a més de recollir aportacions expertes amb l’objectiu d’identificar les prioritats que han d’orientar la reinversió en educació, en un escenari de reactivació econòmica després de la crisi.
-
Dirigit per en Josep M. Vilalta, a partir d'un treball qualitatiu d'anàlisi i discussió en seminari, l’Anuari 2015 aprofundeix en temes clau com la innovació educativa, la personalització de l’educació, el multilingüisme i la internacionalització de les aules, l’abandonament escolar prematur o l’equitat i l’eficiència del sistema, entre d’altres.
-
L’Anuari de 2013, dirigit per Miquel Martínez i Bernat Albaigés, analitza la crisi econòmica, les reformes estructurals i els canvis al Govern de la Generalitat, fa un focus específic en la situació en què es troben els joves i analitza l’acció de govern entre 2010 i 2013 i les propostes de la controvertida LOMCE.
-
Sota la direcció d’en Ferran Ferrer, aquest Anuari de l’educació analitza una de les èpoques més importants de la història de l’educació a Catalunya amb l’aprovació de la Llei d’Educació (LEC), la primera llei d’educació des de la restauració de la democràcia i l’autogovern a Catalunya.
Equip
Equip del projecte
-
Miquel Martínez Martín
Miquel Martínez Martín, catedràtic de Teoria de l’Educació i membre del Grup de Recerca Educació en valors i desenvolupament moral GREM de la Universitat de Barcelona. La seva activitat acadèmica docent i investigadora tracta sobre: educació en valors i ciutadania; política i prospectiva de l’educ…
Veure’n més
-
Bernat Albaigés Blasi
Director de l'Anuari 2024
Investigador en l'àmbit de l'educació i de la igualtat d'oportunitats en la infància i la joventut. FormacióLlicenciat en psicologia i DEA en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Experiència Treballa com a assessor a l’Àrea d’infància i educació al Síndic de Greuges de Ca…
Veure’n més