Anuari de l'estat de l'educació a Catalunya 2011

Completat

L’estat de l’educació a Catalunya. Anuari 2011 constitueix una anàlisi acurada, àmplia i rigorosa de l’educació al nostre país. En aquesta edició de l’Anuari, que ha esdevingut referent al nostre país, es vol aportar coneixement de la realitat educativa que resulti útil per a la millora de l’educació a Catalunya. En el marc de la conjuntura econòmica i social —en què les reformes, els ajustos i les retallades posen en qüestió les bases del nostre model de benestar social— l’informe situa el dret a l’educació i la igualtat d’oportunitats en el centre del debat. Amb paraules dels directors, Miquel Martínez i Bernat Albaigés, «l’educació fa de motor de mobilitat, igualació i cohesió socials, i es converteix en un dels pilars bàsics sobre els quals s’ha de construir la recuperació econòmica». L’anàlisi i les propostes que s’hi fan apunten en aquesta direcció.

L’informe complet consta de quatre parts. La primera fa una anàlisi exhaustiva dels indicadors; la segona inclou mirades expertes sobre diversos fenòmens educatius com la segregació escolar, el capital social familiar, el sistema de beques i la mirada internacional; la tercera analitza l’estat de la recerca sobre educació a Catalunya i, finalment, la quarta se centra en l’agenda política. Tot plegat es tanca amb les conclusions dels directors de l’Anuari, en Miquel Martínez i en Bernat Albaigés.

Consulta tots els Anuaris i l’Observatori de l’educació a l’Estat de l’educació a Catalunya.

Video

No t’ho perdis

Roda de premsa de presentació de l'Anuari 2011. L'estat de l'educació a Catalunya

Què poden fer els governs per millorar la qualitat educativa?

El benestar als centres i en el professorat de l'educació a Catalunya

L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2011 explicat pels seus autors i autores

Actes

Actes anteriors

Projectes

Projectes relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar