Cataluña tiene un reto pendiente en el aprovechamiento de la investigación para liderar el sistema educativo y responder a los retos vinculados con la educación. ¡Apostamos por la investigación para mejorar la educación del país!
Xavier Martínez-Celorrio
Professor de sociologia de l'educació a la Universitat de Barcelona i investigador del CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana) de la Universitat de Barcelona. Des del juliol de 2018 és assessor de la Ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.
Proyectos
Involucrados en la iniciativa
-
-
Aquest projecte vol fer una contribució decisiva al desplegament d’una estratègia de recerca i innovació educativa a Catalunya, a partir de la construcció d’una agenda de propostes clau construïda a partir del treball de prospectiva internacional, l’anàlisi del ecosistema d’innovació educativa català i la implicació de amb la comunitat.
-
L'alta mobilitat social entre pares i fills del període 1955-2005 així com el paper clau de l'educació per afavorir el moviment de classes contrasta amb les dades 2003-2009, a on s'evidencia el fre a la mobilitat social, l'empobriment i la vulnerabilització.
-
El Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD) és una enquesta longitudinal que des del 2001 i fins el 2012 permet una mirada única sobre la realitat de Catalunya.
-
L'objectiu de la recerca és revisar el sistema de beques de suport a la formació o altres modalitats de finançament individual actual i explorar models provats amb èxit per proposar modalitats alternatives més ajustades a la necessitats actuals.
-
Crisi, trajectòries socials i educació és la tercera d'una línia de recerca continuada sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).
-
Educació i mobilitat social a Catalunya és la primera d'una línia de recerca sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).
-
Nova investigació amb les dades del Panel de Desigualtats a Catalunya (PaD) per respondre preguntes com: El nostre nivell educatiu afecta amb qui ens relacionem i de quines amistats ens envoltem? Podem establir relacions entre nivells educatius i cohesió social?
Publicaciones y videos
Contenido relacionado
Actos
Ha formado parte de los siguientes actos
-
Beques perquè ningú abandoni: cap a una veritable política d'ajuts i oportunitats a l'educació secundària
Beques perquè ningú abandoni: cap a una veritable política d'ajuts...
Per què necessita el nostre país una política de beques per a la continuïtat educativa? Com ha de ser aquesta política, a qui ha d’anar adreçada i quant podria...
14/02/2024 09:00h - 14:00h
Hub Social. Carrer de Girona, 34. Barcelona.
Más información -
Per invertir més i millor. On han d’anar els recursos en educació els propers anys?
Per invertir més i millor. On han d’anar els recursos en educació...
Durant la crisi econòmica es va reduir la despesa pública en educació, cosa que va empitjorar les condicions d’educabilitat i treball d’alumnes i docents. En un...
05/11/2018 08:00h - 13:00h
Más información -
Cal repensar el sistema de beques i ajuts educatius?
Cal repensar el sistema de beques i ajuts educatius?
Les mancances del sistema de beques llastren l'equitat d'accés als estudis? És un problema de quantitat o també de qualitat i rigidesa dels models que tenim? Com...
03/06/2015 16:30h - 18:30h
Palau Robert i En directe
Más información -
Les beques a examen.
Les beques a examen.
27/05/2015 09:00h - 10:00h
Sala Jacint Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès
Más información -
Com podem maximitzar les oportunitats socials a través de l'educació superior i permanent ?
Com podem maximitzar les oportunitats socials a través de l'educació...
Dimarts 22 de gener de 2013, a les 18.00 h a l'EspaiCaixa Casa Macaya la Fundació Jaume Bofill va debatre sobre les preguntes següents:
22/01/2013 17:00h - 17:00h
Palau Macaya
Más información -
Crisi, trajectòries socials i educació
Crisi, trajectòries socials i educació
17/01/2013 12:15h - 12:15h
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Más información
Noticias
Estate informado