

Cataluña tiene un reto pendiente en el aprovechamiento de la investigación para liderar el sistema educativo y responder a los retos vinculados con la educación. ¡Apostamos por la investigación para mejorar la educación del país!
Xavier Martínez Celorrio, professor de sociologia de l'educació a la Universitat de Barcelona i investigador del CRIT (Creativitat, Innovació i Transformació Urbana) de la Universitat de Barcelona. Des del juliol de 2018 és assessor de la Ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá.
Involucrados en la iniciativa
Cataluña tiene un reto pendiente en el aprovechamiento de la investigación para liderar el sistema educativo y responder a los retos vinculados con la educación. ¡Apostamos por la investigación para mejorar la educación del país!
A diferència de L'estat de l'educació a Catalunya amb qui s'alternarà anualment, aquest anuari té la vocació d’abordar un seguit de desafiaments d’especial rellevància i actualitat per a la política educativa del nostre país. El llistat de reptes d’aquest anuari 2018 ha estat construït mit…
Quina és l’evolució de l’educació al nostre país? Quins efectes ha tingut la crisi sobre la qualitat i l’equitat en educació? Com estan influint els canvis demogràfics o les polítiques educatives dels últims anys? Quines són les prioritats que han d’orientar la reinversió en educació en un es…
Aquest projecte vol fer una contribució decisiva al desplegament d’una estratègia de recerca i innovació educativa a Catalunya, a partir de la construcció d’una agenda de propostes clau construïda a partir del treball de prospectiva internacional, l’anàlisi del ecosistema d’innovació educativa català i la implicació de amb la comunitat.
L'alta mobilitat social entre pares i fills del període 1955-2005 així com el paper clau de l'educació per afavorir el moviment de classes contrasta amb les dades 2003-2009, a on s'evidencia el fre a la mobilitat social, l'empobriment i la vulnerabilització.
L'Anuari dels reptes educatius aborda alguns dels principals reptes del sistema educatiu català a partir d'un treball qualitatiu d'anàlisi i discusió en seminari. Aquest anuari posa l’èmfasi en el diagnòstic compartit i sobretot en les propostes per a l’acció a curt, mig i llarg termini en matèria de gestió i política educativa.
El Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD) és una enquesta longitudinal que des del 2001 i fins el 2012 permet una mirada única sobre la realitat de Catalunya.
L'objectiu de la recerca és revisar el sistema de beques de suport a la formació o altres modalitats de finançament individual actual i explorar models provats amb èxit per proposar modalitats alternatives més ajustades a la necessitats actuals.
Crisi, trajectòries socials i educació és la tercera d'una línia de recerca continuada sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).
Educació i mobilitat social a Catalunya és la primera d'una línia de recerca sobre educació i mobilitat social a Catalunya, a partir de les dades del Panel de Desigualtats Socials a Catalunya (PaD).
L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2013 aporta elements per comprendre l'evolució de l'educació al nostre país i les seves principals cruïlles i tendències.
Nova investigació amb les dades del Panel de Desigualtats a Catalunya (PaD) per respondre preguntes com: El nostre nivell educatiu afecta amb qui ens relacionem i de quines amistats ens envoltem? Podem establir relacions entre nivells educatius i cohesió social?
Contenido relacionado
Ha formado parte de los siguientes actos
Durant la crisi econòmica es va reduir la despesa pública en educació, cosa que va empitjorar les condicions d’educabilitat i treball d’alumnes i docents. En un...
05/11/2018 08:00h - 13:00h
Más información
Les mancances del sistema de beques llastren l'equitat d'accés als estudis? És un problema de quantitat o també de qualitat i rigidesa dels models que tenim? Com...
03/06/2015 16:30h - 18:30h
Palau Robert i En directe
Más información
27/05/2015 09:00h - 10:00h
Sala Jacint Verdaguer de l'Ateneu Barcelonès
Más información
Dimarts 22 de gener de 2013, a les 18.00 h a l'EspaiCaixa Casa Macaya la Fundació Jaume Bofill va debatre sobre les preguntes següents:
22/01/2013 17:00h - 17:00h
Palau Macaya
Más información
17/01/2013 12:15h - 12:15h
Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya
Más información
Estate informado