Vota educació
per canviar-ho tot!
ObertLa XV legislatura del Parlament de Catalunya, després de les eleccions catalanes del 12 de maig del 2024, coincideix amb un moment clau per al futur de l’educació del país. Mentre l’infrafinançament crònic de l’educació encara no s’ha revertit, un sistema educatiu que s’ha sostingut pel sobreesforç de docents i equips directius ha de fer front ara a les conseqüències d’unes desigualtats socials profundes.
L’educació fa front a múltiples reptes molt rellevants imprescindibles d’abordar. Començant per un greuge com és l’escola inclusiva, la presència del català a l’escola, la caiguda de resultats, l’abandonament escolar o la desaparició de les biblioteques escolars, entre molts d'altres. L'escola només pot ser excel·lent si és excel·lent per a tothom i per això és indispensable situar la lluita contra les desigualtats educatives al centre del debat polític i públic. Durant la campanya electoral de les darreres eleccions al Parlament vam publicar “La legislatura de l’educació: reptes i propostes per millorar l’equitat educativa”, que es concentra en aquelles prioritats que tenen a veure directament amb les conseqüències col·lectives de la falta d’equitat a l’educació.
Ens ajudes a fer que els partits es comprometin amb l’equitat educativa?
Ha arribat l’hora de prioritzar reptes com l’abandonament escolar, la segregació, les desigualtats en l’accés a oportunitats educatives fora l’escola, la recuperació dels aprenentatges o un millor finançament, entre d’altres. Per això et demanem que ens ajudis a fer arribar al màxim de persones la importància que els partits polítics es comprometin a lluitar contra les desigualtats i avançar cap a l’equitat educativa.
Fem d'aquesta legislatura, la legislatura de l'educació!
Blog
Llegeix els articles relacionats
Publicacions
Video
No t’ho perdis
Actes
Actes anteriors
-
Eleccions 2024: l'educació, a debat
Eleccions 2024: l'educació, a debat
La propera legislatura serà clau per al futur de l’educació. Debatre i contrastar idees amb rigor i voluntat d’entesa és necessari per fer possible un...
06/05/2024 18:00h - 20:00h
Hub Social - Carrer Girona 34, interior, 08010 Barcelona
Més informació
Notícies
Estigues informat
Projectes
Projectes relacionats
-
L’abandonament escolar prematur és un dels principals reptes pendents del sistema educatiu català. Malgrat haver reduït les xifres d’abandonament en les darreres dècades, Catalunya continua al capdavant dels països amb més joves poc qualificats i sense estudis postobligatoris.
-
Els nivells de segregació escolar a Catalunya fa anys que són molt elevats en el context europeu, i no milloren. Això provoca baixos resultats educatius globals i fortes desigualtats. El projecte DeSegregAcció fa un seguiment continuat de la segregació escolar i impulsa accions perquè les institucions públiques despleguin mesures.
-
Sabem que tancar la bretxa digital requereix molt més que repartir ordinadors i tenir accés a internet. Aquestes accions són necessàries, però no suficients, a l'hora d'abordar les desigualtats socials i digitals del nostre país.
-
L’Aliança Educació 360 és una iniciativa impulsada conjuntament per la Fundació Bofill, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya i la Diputació de Barcelona el gener de 2018. Actualment en formen part més de tres-centes organitzacions.
Coordinació
Coordinadors del projecte
-
Marc Garriga
Director de comunicació
Director de Comunicació FormacióVaig estudiar Periodisme i Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). ExperiènciaHe treballat en l’àmbit de la consultoria comunicativa per a entitats, empreses i administracions públiques, i en el disseny i la implementació de projectes …
Veure’n més
-
Fathia Benhammou
Directora de programes
Mestra especialitzada en Educació Infantil per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Exclusió Social, Diversitat Cultural i Intervenció Socioeducativa per la Universitat de Girona (UdG). Té una llarga experiència en el treball social i educatiu amb adolescents d’origen immigrat…
Veure’n més
-
Mònica Nadal
Directora de recerca
Directora de recerca Formació Llicenciada i Màster en Sociologia per la UAB i M.Phil en Women Studies pel Trinity College de Dublin (Irlanda). Experiència Des del maig del 2014 soc directora de l'àrea de recerca de la Fundació Bofill. Del 2009 al 2014 vaig ser cap de prospectiva (2009-2014) i pr…
Veure’n més
-
Héctor Gardó
Director d'Equitat Digital
Director d’Equitat Digital Formació Soc doctor en Ciències de l’Educació (URL) i llicenciat en Ciències Polítiques (UAB). A més, tinc un màster en Gestió Pública (UPF) i un màster en professorat (VIU). També m’he format en recerca aplicada al MIT Media Lab i Harvard (HGSE). Recentment, he g…
Veure’n més
-
Miquel Àngel Alegre
Cap de projectes
Doctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat com a analista a l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua), coordinant avaluacions de polítiques i programes educatius, socials i laborals. Amb anterioritat, va ser investigador Ramón y Cajal i director …
Veure’n més
-
Elena Sintes
Cap de projectes
Doctora en Sociologia i llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Amb una àmplia trajectòria com a investigadora en polítiques públiques de temps i educació, ha treballat fent recerca a la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelo…
Veure’n més
-
Enric Aragonès Jové
Director de l'Aliança Educació 360
Director de l'Aliança Educació 360 Formació Vaig cursar el Títol Superior de música, en l’especialitat de pedagogia, a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i el Màster Universitari en Gestió Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB…
Veure’n més
-
María Segurola
Cap del projecte DeSegregAcció
Graduada en Periodisme (Universidad CEU San Pablo) i màster en Polítiques Públiques i Socials (Johns Hopkins University i Universitat Pompeu Fabra). Compta amb experiència com a periodista a mitjans informatius i al món de la comunicació corporativa. La seva trajectòria professional s’ha desenvol…
Veure’n més